magdireceptek

Pirított zöldbab saláta

Ismét saláta recept. De mikor máskor, ha nem nyáron.

Hozzávalók:

20 dkg zöldbab
2 nagyobb paradicsom
1 lilahagyma
2 dl Dr vegán Oetker tejföl
1 dl tojás nélküli majonéz
kis citrom, barnacukor, só
ízlés szerint egy csokor petrezselyem vagy kapor

Elkészítés:

A zöldbabot olajjal kikent tepsibe tesszük, sózzuk és 180 fokos sütőben megpirítjuk (kb 20 perc alatt, félidőben forgatjuk). 
Eközben összevágjuk a paradicsomot, hagymát, petrezselymet vagy kaprot, kikeverjük az öntetet, melyet tetszés szerint sózunk, citromozunk. A zöldbabot kihűtjük, majd mindent összekeverünk és tálaljuk is. 🙂  

Ezeket olvastad már?

Könnyű citromos nyári sütemény

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 25 dkg liszt (fele tönköly liszt, fele finomliszt, vagy fele teljes őrlésű, fele finomliszt)2,5 dl Alpro vaníliás szójatej /...

Paradicsomos-fokhagymás csavart

vega_pokemontrainer4000

Hú, de nagyon egyszerű és finom ez a ropogtatni való. Egyetlen baja van: gyorsan elfogy. 🙂 Nemrég csomagot kaptunk a...

Kelbimbó-tál

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy egyszerű, ám mégis laktató recept következik. Köretnek vagy salátának is megfelelő. Az egész úgy indult, hogy ennünk kell...