magdireceptek

Pirított zöldbab saláta

Ismét saláta recept. De mikor máskor, ha nem nyáron.

Hozzávalók:

20 dkg zöldbab
2 nagyobb paradicsom
1 lilahagyma
2 dl Dr vegán Oetker tejföl
1 dl tojás nélküli majonéz
kis citrom, barnacukor, só
ízlés szerint egy csokor petrezselyem vagy kapor

Elkészítés:

A zöldbabot olajjal kikent tepsibe tesszük, sózzuk és 180 fokos sütőben megpirítjuk (kb 20 perc alatt, félidőben forgatjuk). 
Eközben összevágjuk a paradicsomot, hagymát, petrezselymet vagy kaprot, kikeverjük az öntetet, melyet tetszés szerint sózunk, citromozunk. A zöldbabot kihűtjük, majd mindent összekeverünk és tálaljuk is. 🙂  

Ezeket olvastad már?

Káposztás batyu

vega_pokemontrainer4000

Szintén gyors sós sütemény, a maradék káposztából és élesztős leveles tésztából. Hozzávalók – 6 db-hoz: 1/2 Tante Fanny élesztős leveles...

Tejszínes-brokkolis spagetti (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Egyik nagy kedvencünk, mindhármunknak. Egyszerű, gyors és nagyon finom. 🙂  Hozzávalók: 1 fej brokkoli10 dkg füstölt tofu3-4 dl növényi tejszín1...

Vegán stollen

Magdi

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3...