magdireceptek

Pikáns sült paprikakrém

Az ajvár igazi ínyenc pástétom, amit aztán „alapként” is felhasználhatunk, akár pörköltek vagy tésztaszószok készítésekor is. 
Hozzávalók:
1 kg kápia paprika
2 nagyobb vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
4 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
5-6 tk. rozmaring
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, és 2 ek. olajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejüket további 1 ek.olajjal locsoljuk meg, és 170 fokon megsütjük, közben forgassuk. (Kb. 40-45 perc alatt sülnek készre). Majd fedjük le egy konyharuhával, és a gőz hatására, miután kihűlt, könnyen le tudjuk szedni a paprika héját. Miközben hűtjük, hámozzuk meg a hagymát és kockázzuk fel. 1 ek. olaj és ugyanennyi víz keverékén pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a felaprított (vagy átnyomott fokhagymát), a meghámozott, magházától megfosztott és összeturmixolt paprikákat, és fűszerezzük rozmaringgal, sóval, növényi majonézzel, és sörélesztőpehellyel. Ez utóbbi magas B vitamin tartalma miatt elengedhetetlen élelmiszer a vegánok számára, de másrészt remek ízt kölcsönöz az ételeknek, ez a pástétom pl. krémesebb, pikánsabb lesz tőle. Kenyérre kenve tálaljuk. De finom tésztára téve, amolyan „szószként” is. 

Ezeket olvastad már?

Bounty szelet (vegán)

Higgyétek el, nemcsak süteményeket eszünk, de holnap különleges nap lesz, mert férjem születésnapját ünnepeljük, már másodjára, hármasban. Így Fannival ma...

Svájci burgonya

Gyermekkorom kedvenc étele ez volt. Nem tudom, miért svájci krumpli a neve, talán ott tanulta édesanyám (gyermekként jártunk Svájcban, Franciaországban...