magdireceptek

Pikáns-mákos rántott tofu

Nagyon szeretjük a tofut, ha még nem említettem volna eddig:-) A tofu többek közt gazdag lecitinben, fehérjében, rostanyagban, nem tartalmaz koleszterint. Nagyon sokféle módon használható. Ma barna rizses rizi-bizivel, friss céklasalátával és párolt brokkolival  fogyasztottuk. 

Hozzávalók:
szójaszósz
víz 
só, vegamix, fokhagyma, erős Pista
liszt-víz-morzsa, mák 
olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A tofut felszeleteljük. Kb. egy órára beáztatjuk víz és szójaszósz keverékébe, amelybe keverünk vegamixet és egy kevés sót is. Majd elkészítjük a vegán panírt: víz+liszt+só (sűrű palacsintatésztát kell kapnunk), amelyhez fokhagymát és kevés Erős Pistát keverünk A tofukat a pácból kivéve előbb lisztezzük, majd a palacsintatésztába forgatjuk, majd a mákkal dúsított morzsába. Olajjal kikent tepsibe tesszük, meg is locsoljuk egy kevés olajjal és -egyszer megforgatva – közepes lángon kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Kókuszolajos, fekete szezámos kiflik

Kaptam egy kis kókuszolajat, így most ezzel kísérletezgetek, sütemények is készültek, de azokról még nem árulhatok el többet, csak egy...

Meggyes-pudingos vegán piskóta

Az egyik legfinomabb sütemény, próbáljátok ki! Barátnőm receptje alapján. Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg rétesliszt20 dkg nyírfacukor12 ek. olaj (4 szűz...