magdireceptek

Tespiben sült szójapörköltös penne

Hozzávalók:

20 dkg szójagranulátum

1 csapott ek. ízfokozó mentes vegeta

2 közepes vöröshagyma

1 kaliforniai paprika

1 kisebb paradicsom

4 ek. olaj

1 ek. fűszerpaprika

3 gerezd fokhagyma

1 tk. köménymag

kakukkfű, borsikafű, majoranna, só – ízlés szerint

1 tk. Erős Pista

1 ek. barnarizsliszt

víz

növényi tejföl, növényi sajt

Elkészítés:

A megpucolt hagymát és a megmosott paprikát, paradicsomot apróra vágjuk, majd egy edénybe beleöntjük az olajat, ugyanannyi (4 ek.) vizet és megpároljuk a hagymát és a zöldségeket. Erre rakjuk rá a száraz aprószóját, a lereszelt fokhagymát; vegetával megszórjuk és kavarás közben megpirítjuk. Majd fűszerezzük és vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük (szükség szerint még adunk hozzá vizet). A legvégén beleszórjuk a barnarizslisztet és pár perc alatt összefőzzük.

A kifőtt durumtésztával összekeverjük, olajjal kikent tepsibe tesszük, megkenjük növényi tejföllel és 180 fokon összesütjük. Az utolsó pár percben szórunk a tetejére növényi sajtot is.

Ezeket olvastad már?

Betegségemről még pár szó

Nagyon köszönöm azt a sok kedves üzenetet, levelet és kérdést is, amit tőletek kaptam a betegségemről szóló bejegyzés után. Úgy...

Tátráról- bővebben

Az elmúlt héten a Magas-Tátrában és a Szlovák paradicsomban jártunk. Gyönyörű volt. Mivel gasztroblog, azzal kezdem, hogy miket ettünk :))...

Rakott kelbimbó (vegán)

Igazi téli finomság ebédre. 🙂Hozzávalók:1 kg kelbimbó20 dkg jázminrizspóréhagyma – ízlés szerint6 dl szójatejszín2 ek. sörélesztőpehely4-5 ek. kenyérmorzsa3-4 ek. olajhimalaya...