magdireceptek

Az elmúlt 15 hónap pelenkatesztje :-)

Sokan kérdeztétek tőlem levélben, hogy milyen pelenkát használunk, így arra jutottam, hogy írok egy bejegyzést a tapasztalatainkról, ill. szeretnék egy pelenkát ajánlani nektek, ami nálunk nagyon bevált, és nem túl ismert. 
Nem mosható pelenkát használunk, mert reálisan felmérve munka mellett nem jutott volna és most sem jutna sajnos időm a pelusok mosására.  
Az elején a hagyományos, jól és kevésbé ismert eldobható pelenkákkal próbálkoztunk, egyikből kifolyt, aminek bent kellett volna maradnia, a másiknak a pántja nem volt elég rugalmas, aztán egy olcsóbb nagyon vastag volt, zavarta Fannit. A negyediknél előjöttek a pelenkakiütések. Ekkor döntöttünk úgy – látva Fannusunk érzékeny bőrét-, hogy ökológiailag tesztelt, fehérítő és parfüm nélküli pelenkát fogunk használni. (A törlőkendőkkel is hasonló köröket futottunk, erről majd később írok.) 
Az ilyen típusú pelenkákból is elég sokat végigpróbáltunk, volt köztük olcsóbb és kevésbé olcsó is. És végre rátaláltunk a Bambo Nature öko pelenkára, melyet Dániában gyártanak, bőrgyógyászatilag tesztelt pelenka. Nem tartalmaz optikai fehérítőt és parfümöt. Az FSC címke alapján tudhatjuk, hogy a pelenkában felhasznált cellulóz olyan fenntartható erdőgazdaságból származik, ahol több fát ültetnek, mint amennyit kivágnak. 
Mivel bőrgyógyászatilag tesztelt, ezért nem okozott soha bőrirritációt. Használat során érezzük, mennyire puha, a rugalmas pántjai is tetszenek. Jó vékony is, így Fannit is engedte mászni, ill. most sem zavarja a közlekedésben.  De emellett gyorsan magába szívja a vizeletet, és sokszor meglepődve tapasztaltam, hogy száraz a felszíne. Szóval ajánlani tudjuk mindenkinek. Merthogy az ára is baráti! Aki szeretné, a www.salus.hu vagy a Minimanó Babacentrumban is megrendelheti. 
Ha eddig próbáltátok, vagy ezután fogjátok, érdekelne a véleményetek, írjátok meg.  

Ezeket olvastad már?

Húsvétra megérkezik Az ősz ízei!

vega_pokemontrainer4000

Eljött a pillanat, hogy A tavasz ízei, A tél ízei és A nyár ízei vegán szakácskönyvek után megjelenik a könyvsorozat...

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

vega_pokemontrainer4000

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében...

Ribizlis csodasüti :-)

vega_pokemontrainer4000

Ezt a receptet A nyár ízei szakácskönyvből készítettem el, ill. Nagy Zsuzsától tanultam, ő a recept szerzője :-). Hétvégén elkészítettem,...