magdireceptek

Paradicsomos-gombás penne diós-répás fasírtgolyókkal

Nagyon finom étel, és viszonylag gyorsan el is készül. 

Hozzávalók:

1/2 kg tészta

4 fej gomba
1/2 liter paradicsompüré
bazsalikom
oregano
petrezselyem
1 fej vöröshagyma

méz
2 ek. kukoricakeményítő

2 szelet beáztatott kenyér
2 marék pörkölt dió, megdarálva
1/2 füstölt tofu
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
só, borsikafű, majoranna, pirospaprika
2 ek. szójaszósz
2 ek. lenmagpehely – kevés vízben beáztatva

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A hagymát vízen megpároljuk, majd rávágjuk a megpucolt és felszeletelt gombát. Megpároljuk. Erre ráöntjük a paradicsomkonzervet, majd fűszerezzük; kukoricakeményítővel sűrítjük. Összeforraljuk és lekapcsoljuk. 
A fasírtgolyókhoz a kenyeret beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és egy tálba tesszük. A diót megpirítjuk, majd ledaráljuk, hozzátesszük a kenyérhez. A hagymát vízen megpároljuk, ezt is a masszához tesszük. A sárgarépát megpucoljuk és nyersen reszeljük a masszához.  A tofut összeturmixoljuk, és szintén a tálba beletesszük. Szójaszószt öntünk rá, majd fűszerezzük, pirospaprikázzuk. Legvégül a beáztatott lenmagpelyhet  adjuk hozzá. Összedolgozzuk és golyókat formálva kisütjük. – Olajozott tepsiben, közepes hőfokon. 
A tésztára halmozunk a fasírtgolyókból, majd meglocsoljuk a paradicsomos szósszal. Mi jégcsapretket reszeltünk rá :-))

Ezeket olvastad már?

Paprikás-fokhagymás miniperec

Nagyon finom, magában, de 1-1 leves vagy saláta mellé is. Hozzávalók: 1 kg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)5 dl...

Kesudiós birsalmaleves

Itt a birsalmaszezon, így ma leves készült belőle. Hozzávalók: 1 kg birsalma2 db alma10 dkg nyírfacukor/5-6 ek. méz  1,5 liter...