magdireceptek

Padlizsántorony

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂

Ezt el tudom képzelni hagyományos körözöttel, sajttal is, aki úgy szeretné készíteni. 

Hozzávalók:

1 padlizsán
3-4 szem paradicsom
fél csomag füstölt tofu 
3-4 gerezd fokhagyma
1/4 póréhagyma
só, köménymag
1 piros kaliforniai paprika
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

 A padlizsánt felkarikázzuk, és olajjal kikent tepsiben – egyszer megforgatva – megsütjük. A paradicsommal is hasonlóan járunk el. A kaliforniai paprikát felkockázzuk, és szintén a tepsiben megsütjük. 
A tofut egy tálba kockázzuk, belevágjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a megsült paprikát, kevés olívaolajat, köményt, sót. Mindezt krémesre turmixoljuk. A végén adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát és a petrezselyemzöldet is. 
Egy tepsit kiolajozunk és lerakunk egy padlizsánkarikát, majd megkenjük a tofus krémmel, aztán paradicsomot teszünk rá, ismét tofus krém, majd paradicsom, krém és egy kis sült sárga paprika. Így teszünk, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Majd tepsibe tesszük és kicsit összesütjük.
Most krumplipürével és jó sok salátával tálaltam. De Zalán evett hozzá hajdinaropogóst is, amelyet még tegnap este sütöttem: ez hajdinaliszt, víz, olaj, tökmag összekeverésével készült kovásztalan lepénykenyér.

Ezeket olvastad már?

Vegán egybesült fasírt

Magdi

Ebben az egybesült fasírtban minden értékes alapanyag benne van: a főtt, barna rizs (teljes értékű gabona), dió (olajos mag), lencse...

Vega fasírt

Magdi

Hozzávalók: 2 bögre főtt köles 2 közepes sárgarépa 1 bögre darált napraforgómag 1 ek. víz 3 ek. darált lenmag füstölt...