magdireceptek

Padlizsántorony

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂

Ezt el tudom képzelni hagyományos körözöttel, sajttal is, aki úgy szeretné készíteni. 

Hozzávalók:

1 padlizsán
3-4 szem paradicsom
fél csomag füstölt tofu 
3-4 gerezd fokhagyma
1/4 póréhagyma
só, köménymag
1 piros kaliforniai paprika
3-4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

 A padlizsánt felkarikázzuk, és olajjal kikent tepsiben – egyszer megforgatva – megsütjük. A paradicsommal is hasonlóan járunk el. A kaliforniai paprikát felkockázzuk, és szintén a tepsiben megsütjük. 
A tofut egy tálba kockázzuk, belevágjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a megsült paprikát, kevés olívaolajat, köményt, sót. Mindezt krémesre turmixoljuk. A végén adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát és a petrezselyemzöldet is. 
Egy tepsit kiolajozunk és lerakunk egy padlizsánkarikát, majd megkenjük a tofus krémmel, aztán paradicsomot teszünk rá, ismét tofus krém, majd paradicsom, krém és egy kis sült sárga paprika. Így teszünk, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Majd tepsibe tesszük és kicsit összesütjük.
Most krumplipürével és jó sok salátával tálaltam. De Zalán evett hozzá hajdinaropogóst is, amelyet még tegnap este sütöttem: ez hajdinaliszt, víz, olaj, tökmag összekeverésével készült kovásztalan lepénykenyér.

Ezeket olvastad már?

Tofuburger

Hamburgert ettünk volna, de nem volt időm bucit is sütni, így most egy császárzsemlébe rejtettük a finom tofuból készült fasírtot,...

Lilakáposzta főzelék

Érdemes lila színű zöldségeket, gyümölcsöket többet fogyasztanunk. Ennek jegyében ettünk valamelyik nap lilakáposztából készült főzeléket. A lilakáposzta egyébként 36 féle...