magdireceptek

Paradicsomos-gombás penne diós-répás fasírtgolyókkal

Nagyon finom étel, és viszonylag gyorsan el is készül. 

Hozzávalók:

1/2 kg tészta

4 fej gomba
1/2 liter paradicsompüré
bazsalikom
oregano
petrezselyem
1 fej vöröshagyma

méz
2 ek. kukoricakeményítő

2 szelet beáztatott kenyér
2 marék pörkölt dió, megdarálva
1/2 füstölt tofu
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
só, borsikafű, majoranna, pirospaprika
2 ek. szójaszósz
2 ek. lenmagpehely – kevés vízben beáztatva

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A hagymát vízen megpároljuk, majd rávágjuk a megpucolt és felszeletelt gombát. Megpároljuk. Erre ráöntjük a paradicsomkonzervet, majd fűszerezzük; kukoricakeményítővel sűrítjük. Összeforraljuk és lekapcsoljuk. 
A fasírtgolyókhoz a kenyeret beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és egy tálba tesszük. A diót megpirítjuk, majd ledaráljuk, hozzátesszük a kenyérhez. A hagymát vízen megpároljuk, ezt is a masszához tesszük. A sárgarépát megpucoljuk és nyersen reszeljük a masszához.  A tofut összeturmixoljuk, és szintén a tálba beletesszük. Szójaszószt öntünk rá, majd fűszerezzük, pirospaprikázzuk. Legvégül a beáztatott lenmagpelyhet  adjuk hozzá. Összedolgozzuk és golyókat formálva kisütjük. – Olajozott tepsiben, közepes hőfokon. 
A tésztára halmozunk a fasírtgolyókból, majd meglocsoljuk a paradicsomos szósszal. Mi jégcsapretket reszeltünk rá :-))

Ezeket olvastad már?

„Csíkos vegán malacok” :-)

vega_pokemontrainer4000

Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel is. Gyorsan elkészül és olcsó is. A recept egy másik változata A nyár ízei szakácskönyvben...

Padlizsánkrém

Magdi

Nagyon szeretjük a padlizsánt, akár raguban, akár rántva, fokhagymával összesütve, vagy fasírtként feldolgozva, rakott ételekbe téve. De pástétomként is nagy...

Pizzás táska

vega_pokemontrainer4000

Ma pizzás táskát készítettem, sok-sok salátával ettük (amiben volt gyufaszál alakú retek, uborka, kaliforniai paprika és hozzá szezámöntet). Hozzávalók: 500...