magdireceptek

Paradicsomos cukkinileves

Magamhoz képest régen jelentkeztem. Ennek az az oka, hogy férjem – munka mellett-  másoddiplomázik a Semmelweis Egyetemen, így nem sok ideje volt/van most sem, tegnap volt egy vizsgája, így nem vitt rá a lélek, hogy előtte terheljem a fotózással. A következő szigorlatig van még 1,5 hét, így most jön egy recept. 🙂
Hozzávalók:

1 liter házi paradicsomlé
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1fej vöröshagyma
1 közepes cukkini
1 tk. nyírfacukor
2 tk. só
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
3-4 bazsalikomlevél

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a fokhagymát, összerottyantjuk, majd felengedjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, cukorral, friss bazsalikomlevéllel. Beletesszük az előzőleg felkockázott cukkinit, és addig főzzök, amíg a cukkini meg nem fő. Tésztát is főzhetünk bele.

Ezeket olvastad már?

Expressz vegán női szeszély

Ez a sütemény kedden hajnalban készült, egy órám volt arra, hogy mindent előkészítsek, megsüljön a sütemény és a végén el...

Szedres nudli mandulatejszínnel

Fannink mindene a „heder”, azaz szeder. A piacon minden héten többször is veszünk 1-1 dobozzal, és mivel a kis kulacsa...

Almás-vaníliás lepény (vegán)

Fanni nem édesszájú. Az édesség iránti vágyát kielégíti a reggeli kása, a datolyaszirup, aszalt datolya, aszalt áfonya, aszalt eper (ez...