magdireceptek

Fusili, házi, diós-petrezselymes pesto-val és fekete olívával


Ma gyors ebéd készült – ismételten 🙂 Már régóta ennék pesto-s tésztát, hiszen egészséges, gyors, olcsó, finom. Kell ennél több? :))
A pesto-t érdemes otthon készíteni, hogy az olcsó jelző is igaz legyen rá.
Tegnap készítettem el a pesto-t, így ma csak egy tésztát kellett kifőzni. Ebéd 8 perc alatt 🙂 Pirított dióból is nagyon finom, én ezzel szeretem készíteni, mivel az olívához szerintem nagyon megy a dió. Botmixerrel durvára megdaráltam 1 bögre pirított diót, kevertem bele olívaolajat, sót, és rengeteg felvágott petrezselymet, 3 gerezd fokhagymát.  Ismét turmixoltam, amíg krémes állagú nem lett. A tészta kifőzése után frissen tesszük majd rá a pesto-t. Parmezánnal szokták fogyasztani, mi ehelyett füstölt tofut tennénk rá, de mivel tegnap tofusat ettünk, így nem terheljük feleslegesen a gyomrunkat. Friss salátát eszünk majd hozzá.  A petrezselyem egyébként flavonoidokat tartalmaz,  C-vitaminban gazdag. Étvágyjavító, vizelethajtó, teáját hólyaghurut esetén fogyasztják, vesekő és vesehomok kialakulását is megelőzhetjük vele.

Ezeket olvastad már?

Programajánló

Kedves ismerősünk, Tóth Gábor és ismerősi tartanak előadásokat ebben a negyedévben is. A részletes meghívó így néz ki:

Fokhagymával sült padlizsánsaláta

Nagyon kellemes saláta, én ma csupán ezt ebédeltem vöröslencse-pástétomos pirítóssal. Hozzávalók: 2 közepes padlizsán3-4 gerezd fokhagyma 4 db paradicsom6 db...

Simit, azaz török perec

Eliftől lestem a receptet. Először a receptes könyvbe készítettem, és ott úgy megízlett, hogy hazajőve ismét megsütöttem. Megint nagyon jól...