magdireceptek

Fusili, házi, diós-petrezselymes pesto-val és fekete olívával


Ma gyors ebéd készült – ismételten 🙂 Már régóta ennék pesto-s tésztát, hiszen egészséges, gyors, olcsó, finom. Kell ennél több? :))
A pesto-t érdemes otthon készíteni, hogy az olcsó jelző is igaz legyen rá.
Tegnap készítettem el a pesto-t, így ma csak egy tésztát kellett kifőzni. Ebéd 8 perc alatt 🙂 Pirított dióból is nagyon finom, én ezzel szeretem készíteni, mivel az olívához szerintem nagyon megy a dió. Botmixerrel durvára megdaráltam 1 bögre pirított diót, kevertem bele olívaolajat, sót, és rengeteg felvágott petrezselymet, 3 gerezd fokhagymát.  Ismét turmixoltam, amíg krémes állagú nem lett. A tészta kifőzése után frissen tesszük majd rá a pesto-t. Parmezánnal szokták fogyasztani, mi ehelyett füstölt tofut tennénk rá, de mivel tegnap tofusat ettünk, így nem terheljük feleslegesen a gyomrunkat. Friss salátát eszünk majd hozzá.  A petrezselyem egyébként flavonoidokat tartalmaz,  C-vitaminban gazdag. Étvágyjavító, vizelethajtó, teáját hólyaghurut esetén fogyasztják, vesekő és vesehomok kialakulását is megelőzhetjük vele.

Ezeket olvastad már?

Lecsós szójacsík, sárga paradicsommal

Ismét a kertből főztem. 🙂 Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma2 nagyobb kápia paprika2 nagyobb sárga húsú kápia2 nagyobb tv paprika1...

Tortilla vegán sajtos mártogatóssal

Ez a recept is a heti főzőkörünkön került bemutatásra, legalábbis a mártogatós része. Hozzávalók – a tortillához: 2,5 dl liszt...