magdireceptek

Vegán májkrém

A legegyszerűbb, szerintem legfinomabb, 10 perc alatt készíthető vega pástétomról van szó.

Hozzávalók:

– 3 ek. búzadara,
– 4 ek. morzsa,
– 8 ek darált dió,
– 1 kocka élesztő,
– 1 fej hagyma,
– 2 gerezd fokhagyma,
– olaj, víz,
– só, majoranna, pirospaprika, kömény, szerecsendió, petrezselyem.

Kis vízen megpárolom a hagymát, beleteszem a diót, morzsát, búzadarát, és a fűszereket, egy kicsit összepirítom a dolgokat. Majd a kb. 1,5 dl vízben elkevert élesztőt beleöntöm, és kevergetés közben addig főzöm, amíg meg nem puhul a morzsa és a dara. Még tehetünk bele fűszert, ha nem érezzük túl ízletesnek, én gabonakolbászt is szoktam bele tenni, ill. a végén olajjal meglocsoljuk, beleszórjuk a petrezselymet, összekeverjük, és akár melegen is fogyaszthatjuk, pirítósra kenve. 

Ezeket olvastad már?

Őszi lecsós-káposztás szelet (vegán)

Ma ez lesz az ebédünk. Hozzávalók: 1 kg paprika (színesen, vegyesen)1/4 káposzta2 fej vöröshagyma4 gerezd fokhagyma5 dkg gabonakolbász3 ek. 100%...

Spenótos (édes) amerikai palacsinta

Nem szoktunk sűrűn édeset reggelizni, legalábbis a gyerekek többször vágynak sósra. Azért előfordul zabkása, köleskása, vagy pl.turmixok, smoothie-k (ez utóbbikba...

Hogyan édesítünk? Szirupokkal!

Fanni születése előtt sem használtunk fehér cukrot, csupán nyírfacukrot, vagy barna cukrot. Azóta amióta megszületett, az ő kásájába mindig csak...