magdireceptek

Vegán májkrém

A legegyszerűbb, szerintem legfinomabb, 10 perc alatt készíthető vega pástétomról van szó.

Hozzávalók:

– 3 ek. búzadara,
– 4 ek. morzsa,
– 8 ek darált dió,
– 1 kocka élesztő,
– 1 fej hagyma,
– 2 gerezd fokhagyma,
– olaj, víz,
– só, majoranna, pirospaprika, kömény, szerecsendió, petrezselyem.

Kis vízen megpárolom a hagymát, beleteszem a diót, morzsát, búzadarát, és a fűszereket, egy kicsit összepirítom a dolgokat. Majd a kb. 1,5 dl vízben elkevert élesztőt beleöntöm, és kevergetés közben addig főzöm, amíg meg nem puhul a morzsa és a dara. Még tehetünk bele fűszert, ha nem érezzük túl ízletesnek, én gabonakolbászt is szoktam bele tenni, ill. a végén olajjal meglocsoljuk, beleszórjuk a petrezselymet, összekeverjük, és akár melegen is fogyaszthatjuk, pirítósra kenve. 

Ezeket olvastad már?

Vegán májkrém

Nagyon finom pástétom, mindenképp érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 2 dkg szezámmag2 dkg lenmag2 dkg tökmag4 dkg napraforgómag4dkg apró szemű zabpehely1 fej...

Karácsonyi citromkrémes gofri (vegán)

Nagyon finom, próbáljátok ki, hiszen gyors, mutatós és olcsó édesség. Ne feledjétek, hogy karácsonykor is érdemes a fehér cukor helyett...

Káposztás tészta – másképp

Nagyon szeretem a káposztás tésztát, de most elvileg nem szabadna szénhidrátot vagy olajban sült dolgokat ennem. Sajnos nyáron nem igazán...