magdireceptek

Csőben sült gombás tészta

Ez is a múlt héten készült.

Hozzávalók:

1 kg gomba
1 paradicsom
1 paprika
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 ek. liszt
olaj
só, pirospaprika
köménymag

 1/2 kg durum kockatészta
2 bögre natúr szójajoghurt
1 ek. sörélesztőpehely

Elkészítés:

A vöröshagymát vízen megpároljuk, majd ráhelyezzük a megpucolt és feldarabolt gombát, paprikát, paradicsomot. Pirospaprikával színesítjük, sóval és köménnyel ízesítjük. Nem öntünk hozzá vizet, mert a gomba kiengedi a levét. Puhulásig főzzük, majd lisztet és olajat keverünk hozzá. Felforraljuk és lezárjuk. A tésztát kifőzzük. Egy sütőtálat kiolajozunk, beletesszük a tésztát, majd a gombás szósz, legvégül a szójajoghurtot, amelyhez keverünk sörélesztőpelyhet is, ettől lesz selymes állagú, amikor megsül. Ráöntjük, majd szezámmaggal megszórjuk, letakarjuk egy alufóliával, és összesütjük (alufóliát félidőben levesszük. Tálalás előtt friss petrezselyemmel megszórjuk.

Ezeket olvastad már?

Hideg saláta forró napokra

Hozzávalók: 1/4 fej fejeskáposzta 2 sárgarépa 4-5 db kovászos uborka 1 fej vöröshagyma 2 doboz Vegaföl 8 ek. tojás nélküli...