A bab a vegán táplálkozás egyik legfontosabb alapanyaga. Többek között ezért tartalmaz több receptünk is babot. Ez a hüvelyes növény gazdag B1– és K-vitaminban, vasban, mangánban, foszforban, magnéziumban és nátriumban. Magas rosttartalma miatt jótékonyan hat a bélműködésre, csökkenti a szervezetben található rossz koleszterin szintjét, segít megelőzni a szív- és érrendszeri problémák kialakulását.
Hozzávalók:
1 csésze főtt bab
kb. fél csésze víz
3 ek. paradicsompüré
só, ízlés szerint
1 csokor petrezselyem felvágva
1 kicsi vöröshagyma apróra vágva
1 tk. frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében adagoljuk a turmixgépbe, és addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz. A vizet folyamatosan, apránként öntsük bele, így nem lesz híg a pástétomunk.