magdireceptek

Vegán mozzarella

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját:

Hozzávalók:

240 g cukormentes kókuszjoghurt 

130 g kesudió

2 g sörélesztőpehely

240 g víz

1,5 tk. só 

1 ek. (6 g) agar-agar

-3 ek. (25 g) tápióka keményítő

-frissen facsart citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

A kesudiót áztassuk be éjszakára, Szűrjük le, öblítsük át tiszta vízzel, majd turmixoljuk krémesre a kókuszjoghurttal, sóval, sörélesztőpehellyel, tápióka keményítővel és a víz felével. Amikor elkészült a víz másik felét keverjük össze az agar-agarral és folyamatosan kevergetve főzzük 3-4 percig, majd keverjük bele a kesus kókuszjoghurtos krémet és folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Egy tálba tegyünk hűtőhideg vizet és jeget, ebbe szaggassuk a meleg sajtot, mint a nokedlit. Evőkanállal, ha nagyobb, vágnivalót szeretnénk, kiskanállal, ha a kisebb változatot szeretnénk. 20-30 perc múlva megszilárdul és fogyasztható. 1 adag krémből evőkanállal szaggatva 16 darab lesz és 45 darab, ha kiskanállal szaggatjuk.

A receptet a Facebook-on találtam, Gyovai Orsolya írta le.

Ezeket olvastad már?

Máktorta gránátalmával

  Nagyon finom, próbáljátok ki. Nálunk a gyermekek sajnos csak így, süteményben eszik meg a mákot. Bejglibe vagy palacsintába töltve, ...

Mandula-besameles spenótos lasagne

Gyerekek nagy kedvence -mint minden más tésztaétel 😉 -, a lasagne is, amelyet többször paradicsomos raguval készítek, de van, amikor...

Tepsis tofu-paradicsom-padlizsán

Nagyon egyszerű és finom étel. 🙂 Hozzávalók (2 személy részére): 1 padlizsán4 szem paradicsom1 füstölt tofu5-6 ek. 100% extra szűz...