magdireceptek

Paprikás-sajtos-sokmagvas kenyér

Ismét egy kenyérrecept, érdemes kipróbálni, nagyon finom. 


Hozzávalók:
25 dkg teljes őrlésű liszt 
15 dkg finomliszt
só – ízlés szerint
2,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz 
10 dkg lenmag
10 dkg szezámmag
1 kaliforniai paprika

Elkészítés:
Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk , majd hozzáadjuk a lisztekhez, felengedjük még szükséges mennyiségű vízzel, illetve az olajjal. Hozzáadjuk a búzasikért, ez javítja a kenyér állagát. 
10 percig dagasztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt összedaraboljuk a paprikát, a sajtot, kimérjük a magokat. Beledolgozzuk a tésztába  mindezt (1 marék magot kihagyva), újból 10 percig dagasztjuk, majd formába tesszük, olajjal lekenjük, a kihagyott magvakkal még megszórjuk, és langyos helyen még pihentetjük, 30 percet. Majd 180 fokon 45-50 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Édes kis (mandulás-aszalt barackos) semmiség

vega_pokemontrainer4000

A múltkor bemutatott keksz után egy újabb ajánló: tej-tojásmentes, mézes keksz a 2004 Rena Kft. jóvoltából….Kicsit felturbózva. 🙂  Hozzávalók: 10...

Kesudiós birsalmaleves

vega_pokemontrainer4000

Itt a birsalmaszezon, így ma leves készült belőle. Hozzávalók: 1 kg birsalma2 db alma10 dkg nyírfacukor/5-6 ek. méz  1,5 liter...

Almás-leveles szirmok

vega_pokemontrainer4000

Ma reggel egy kis nagyon gyors, finom és egészséges édességet készítettem, 5 perc volt az előkészítés és 20 perc a...