Hozzávalók:
25 dkg teljes őrlésű liszt
15 dkg finomliszt
10 dkg szezámmagliszt
1 dl olívaolaj
só – ízlés szerint
2,5 dkg élesztő
1 tk. barna cukor
3 dl langyos víz
10 dkg lenmag
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag
1 kaliforniai paprika
1 ek. búzasikér
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk , majd hozzáadjuk a lisztekhez, felengedjük még szükséges mennyiségű vízzel, illetve az olajjal. Hozzáadjuk a búzasikért, ez javítja a kenyér állagát.
10 percig dagasztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt összedaraboljuk a paprikát, a sajtot, kimérjük a magokat. Beledolgozzuk a tésztába mindezt (1 marék magot kihagyva), újból 10 percig dagasztjuk, majd formába tesszük, olajjal lekenjük, a kihagyott magvakkal még megszórjuk, és langyos helyen még pihentetjük, 30 percet. Majd 180 fokon 45-50 perc alatt kisütjük.