magdireceptek

Forró leves a hideg téli napokra

Emlékeztek A főzés gyerekjáték gyemekszakácskönyvre? Ez az egyik nagy kedvencem belőle:

Hozzávalók:

20 dkg lencse

2 nagyobb sárgarépa

1 közepes fehérrépa

¼ zeller

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

2 babérlevél

3-4tk. só

3ek. napraforgó olaj

1 ek. pirospaprika

5 dkg füstölt gabonakolbász

Így készítsd el:A lencsét 2-3 órára áztasd be, majd szűrd le. Egy lábasba tedd bele a lencsét, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, sózd meg, ízesítsd babérlevéllel, és főzd, kb. 30 percig. Ez alatt egy másik lábasban készítsd el a leves másik felét: a zöldségeket. A hagymát vágd apróra és 2 ek. olaj és ugyanannyi víz keverékén párold meg. Közben hámozd meg a répákat, és a zellert, és vágd nagyon apró kockákra. A megpárolódott hagymára helyezd rá a zöldségeket, ízesítsd sóval, fokhagymával, színesítsd pirospaprikával. Amikor a zöldségek majdnem puhák, öntsd hozzá a levével együtt a megfőtt lencsét, morzsold bele a gabonakolbászt. Közben egy másik lábasban készíts 1 ek. olaj és 2 ek. liszt segítségével rántást, ezt szűrővel szűrd a levesben és forrald össze a levessel. Ha szükséges, sózd még meg. A legvégén add hozzá a felaprított petrezselymet.


 A gabonakolbász gabonákból készített vegetáriánus kolbász. Kiváló levesek ízesítésére, vagy rakott ételekbe is. Önmagában, kenyérre téve is finom. Bioboltokban kapható.

Ezeket olvastad már?

Tahinis sült cukkinikrém

vega_pokemontrainer4000

Van egy kis cukkinink, és mivel éppen valamilyen pástétomot kellett volna készítenem tegnap, cukkinipástétom lett belőle, megbolondítva egy kis pirított...