magdireceptek

Zsemle

Sokszor sütöm itthon a pogácsát, kenyeret, kiflit, zsemlét. Néha variálok, hogy ne csak barna színű legyen, most fehér tönkölylisztből készítettem, a Vegagyerek blog alapján:

0,5 kg fehér tönkölyliszt

1 cs.sütőpor

2 ek. szójaliszt

1 ek. só

300 ml növényi tej

3 ek. növényi margarin

Elkészítés:

Az összes száraz hozzávalót összekeverjük. A tejet és margarint egy tálba téve összemelegítjük és beleöntjük a lisztes-sütőporos masszához. Tésztává gyúrjuk, majd tojásnagyságú kis zsemléket formázunk és kókuszzsírral kikent tepsire rakosgatjuk őket. A tetejüket megkenjük vizes ecsettel, bevagdossuk és megszórhatjuk bármilyen maggal. 200 fokon 20 percig sütjük. Amikor begyújtjuk a sütőt, teszünk egy vízzel teli edényt a sütő aljába.

Ezeket olvastad már?

Grillezett cukkinisaláta kölesmajonézzel

Mi tegnap este hazaérve ezt „ebédeltük”, maradék zöldségfasírttal és grillezett répás barnarizzsel.  Hozzávalók: 1 közepes zöld cukkini1 kisebb sárga cukkini10...

„Kisült-e már a kalácsom”?

Ma a megmaradt frankfurti leves utánra rendhagyó krumplis tésztát készítettem: tettem bele sült sütőtököt is. A krumpli: tök arány 4:1...

Csipkebogyó tea

Itt van ismét a hűvös idő. Remek alkalom a teázásra 🙂 Mi egyébként is sokat teázunk, kedvencünk a menta, bodza,...