Nálunk a paprikás krumpliba mindig kerül valami más is a hagymán és krumplin kívül. Ma éppen pritaminpaprika kockák, ill. répa és szójavirsli gazdagította az ételt, no meg persze a kihagyhatatlan nokedli 🙂 Így készült:
2 fej hagymát kevés vízen megpároltam, majd rátettem a felvágott krumplit, répát, ízesítettem sóval, köménnyel és pirospaprikával, ill. 2 gerezd fokhagymával.
Amikor majdnem megfőtt, a pritaminpaprika akkor került bele, és a nokedli is, meg egy kevés olaj is. A nokedli így készült: fele-fele arányban tettem bele zablisztet és teljes kiőrlésű lisztet, ill. sót, és annyi vizet, amennyit felvett. Ezt követően összekevertem és beleszaggattam a krumpliba.
A salátához a paprikát és a paradicsomot felvágtam, majd tálalás előtt besóztam, megszórtam egy kevés kaporral és egy pár csepp olívaolajjal elkevertem. Finom, zamatos és egészséges.
A paprikás krumpli pedig gyors, olcsó, finom étel. Néha olyan jól tud esni 🙂