magdireceptek

Paprikás krumpli, gazdagon és kapros paprika-paradicsomsaláta

Nálunk a paprikás krumpliba mindig kerül valami más is a hagymán és krumplin kívül. Ma éppen pritaminpaprika kockák, ill. répa és szójavirsli gazdagította az ételt, no meg persze a kihagyhatatlan nokedli 🙂 Így készült:
2 fej hagymát kevés vízen megpároltam, majd rátettem a felvágott krumplit, répát, ízesítettem sóval, köménnyel és pirospaprikával, ill. 2 gerezd fokhagymával. 
Amikor majdnem megfőtt, a pritaminpaprika akkor került bele, és a nokedli is, meg egy kevés olaj is. A nokedli így készült: fele-fele arányban tettem bele zablisztet és teljes kiőrlésű lisztet, ill. sót, és annyi vizet, amennyit felvett. Ezt követően összekevertem és beleszaggattam a krumpliba.

A salátához a paprikát és a paradicsomot felvágtam, majd tálalás előtt besóztam, megszórtam egy kevés kaporral és egy pár csepp olívaolajjal elkevertem. Finom, zamatos és egészséges.
A paprikás krumpli pedig gyors, olcsó, finom étel. Néha olyan jól tud esni 🙂

Ezeket olvastad már?

A milánói revolúciója

A gyerekek nagy kedvence a milánói makaróni. Kb két hetet bírnak ki nélküle. 😀 mi már kevésbé kívánjuk, így kis...

Eltűnésem oka – recepteskönyv készítés

Vegán túrógombóc 🙂 Az elmúlt héten (vasárnaptól szerdáig) A tél ízei receptpályázat receptjei közül választottuk ki a nyerteseket, illetve azokat az...

Csicseriborsó saláta

Ez a recept egy kis előzetes Az ősz ízei szakácskönyvből – hasonló recept lesz benne olvasható. Gyorsan elkészül, egészséges és...