magdireceptek

Lencsés-sütőtökös zabburger

Ez a feltét a tegnapi spenót és krumpli mellé készült. A maradékot ma ettük meg, hamburgerként. Nagyon finom! 

Hozzávalók:

20 dkg főtt zabpehely
10 dkg sült sütőtök
10 dkg főtt lencse
1 csokor petrezselyem
1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
5-6 gerezd fokhagyma
só – ízlés szerint
3 tk. borsikafű
3 tk. majoranna
2 tk. rozmaring
1 tk. köménymag
3 ek. lenmagpehely

Elkészítés:

A főtt zabpelyhet elkeverjük a sós-majorannás vízben megfőtt, leszűrt és összeturmixolt lencsével, az előre megsütött és összetört sütőtökkel, az előre beáztatott és kinyomkodott kenyérrel, a lenmagpehellyel, apróra vágott petrezselyemmel és az áttört fokhagymával. Szükség szerint morzsát adhatunk hozzá. Fűszerezzük, majd vizes kézzel  kisebb halmokat készítünk, melyeket olajjal kikent tepsibe téve 30 perc alatt 150 fokon megsütünk.

Ezeket olvastad már?