magdireceptek

Metélőhagymás-magvas expressz pogácsa

Tegnap este „pogácsás hangulatom”  volt, ezt készítettem. Időm viszont kevésbé volt, így  expressz változat mellett döntöttem.  🙂
Hozzávalók (2 nagy tepsi pogácsa lesz belőle):
1,5 csésze (1 csésze=2,5 dl) meleg víz,
2 csésze finomliszt,
3 csésze teljes kiőrlésű liszt,
1/2 csésze korpa,
só,
metélőhagyma, egy maroknyi,
sok mag (nálam most: lenmag, szezámmag, köménymag volt itthon, de pirított napraforgót és tökmagot is el tudtam volna képzelni),
1/2 csésze olaj,
kis víz,
kis méz,
2,5 dkg élesztő
Ez utóbbi három összetevő segítségével az élesztőt felfuttattam, közben a liszteket, sót, magokat összekevertem, majd az egészbe öntöttem vizet és a felfutott élesztőt. Kb. 10 perc pihentetés után kiszaggattam (paprikás olajjal kentem meg a tetejét), majd 50 fokos tepsibe toltam, kb. 30 percig (közben elkészült a holnapi-vagyis mai:)- ebéd: zöldbabfőzelék), és ezután vettem a gázt nagy lángra, majd közepesre, kb. 25 percig sült. Finom lett, jó kiegészítés az ebéd mellé, ill. csomag is férjemnek, aki majd éjszaka ér haza.   Valamennyit le is mélyhűtöttem, meglátjuk, mi lesz belőle. 

Ezeket olvastad már?

Őszi kovásztalan kenyérkockák

vega_pokemontrainer4000

Finom ropogtatni való falatkák, mi nagyon szeretjük, ezért 2-3 hetente elkészítem. Most az adta az apropót, hogy elkaptam valamit, és...

Csőben sült babos palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Nálunk ha palacsinta kerül az asztalra, ünnepnap van 🙂 Így tegnap és ma is ünnepeltünk 🙂 Hozzávalók a palacsintához: 1...

Tahinis sült cukkinikrém

vega_pokemontrainer4000

Van egy kis cukkinink, és mivel éppen valamilyen pástétomot kellett volna készítenem tegnap, cukkinipástétom lett belőle, megbolondítva egy kis pirított...