magdireceptek

Metélőhagymás-magvas expressz pogácsa

Tegnap este „pogácsás hangulatom”  volt, ezt készítettem. Időm viszont kevésbé volt, így  expressz változat mellett döntöttem.  🙂
Hozzávalók (2 nagy tepsi pogácsa lesz belőle):
1,5 csésze (1 csésze=2,5 dl) meleg víz,
2 csésze finomliszt,
3 csésze teljes kiőrlésű liszt,
1/2 csésze korpa,
só,
metélőhagyma, egy maroknyi,
sok mag (nálam most: lenmag, szezámmag, köménymag volt itthon, de pirított napraforgót és tökmagot is el tudtam volna képzelni),
1/2 csésze olaj,
kis víz,
kis méz,
2,5 dkg élesztő
Ez utóbbi három összetevő segítségével az élesztőt felfuttattam, közben a liszteket, sót, magokat összekevertem, majd az egészbe öntöttem vizet és a felfutott élesztőt. Kb. 10 perc pihentetés után kiszaggattam (paprikás olajjal kentem meg a tetejét), majd 50 fokos tepsibe toltam, kb. 30 percig (közben elkészült a holnapi-vagyis mai:)- ebéd: zöldbabfőzelék), és ezután vettem a gázt nagy lángra, majd közepesre, kb. 25 percig sült. Finom lett, jó kiegészítés az ebéd mellé, ill. csomag is férjemnek, aki majd éjszaka ér haza.   Valamennyit le is mélyhűtöttem, meglátjuk, mi lesz belőle. 

Ezeket olvastad már?

Növényi sajtos minestrone leves

Nagyon finom leves, érdemes kipróbálni, pláne ebben a hideg időben.  Hozzávalók 1 nagy fej vöröshagyma 4 szál közepes sárgarépa 2...

Grillezés vegánként

Itt a jó idő, nyársra fel! 🙂 Egyáltalán nincs hiányérzetünk, ezt a nyársat csipegetve. 🙂  Hozzávalók: 16 saslik nyárs 8...

Sült, fűszeres sütőtök

Próbáltátok már a sütőtököt máshogyan is elkészíteni? Én nagyon szeretem sósan: pl. krumplipürébe keverve, fasírtnak vagy salátának elkészítve. Most azt...