magdireceptek

Céklalevél saláta

Régen töltöttem fel salátareceptet, így most ezt a hiányt pótolom egy nem mindennapi salátával. Ezt még Vácon tanultam, egyik kedves ismerősünktől. 

Hozzávalók:

5-6 db cékla levelei
1 csokor metélőhagyma 
½ bio citrom leve
ízlés szerint só
1 tk. agavé szirup vagy méz
1-2 ek. olívaolaj
Elkészítés

A céklaleveleket megmossuk, majd kisebb részekre szaggatjuk, vagy vágjuk. A metélőhagymát összevágjuk és a céklalevelekhez adjuk. Az olajból, mézből, citromból és vízből öntetet készítünk, és a salátára öntjük. Szezámmaggal dúsítjuk. Frissen fogyasztjuk. 

Ezeket olvastad már?

Humusz-másképp

Bemutattam már céklás, spenótos és natúr humusz is. Most egy főzött verzióját írom le nektek, amely csicseriborsó lisztből készült. Hozzávalók:...