magdireceptek

Pácolt tofu – bármikorra

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében (a hűtőben), amíg el nem fogy. Finom olívaolajjal együtt fenséges étel, akár egy pirítós mellé esszük, akár salátába rakunk belőle, vagy valamilyen rakott zöldséges ételbe. Szóval, nálunk a natúr tofu így „tárolódik” 🙂 
Hozzávalók:
1 zacskó natúr tofu  
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek. morzsolt bazsalikom 
1 ek. vegamix
Elkészítés:
A tofut apró kockákra felvágjuk.  Egy tálba/műanyag, fedeles dobozba beletesszük. Az olajat kikeverjük a vegamix-szel és bazsalikommal, majd ráöntjük a tofura. Lényeg, hogy elfedje az olaj a tofut. Aztán rájárunk 🙂 Más ízesítésű tofuval is készíthetjük.

Ezeket olvastad már?

Boldog új évet kívánunk mindenkinek!

A hétvégét – és így a szilvesztert is – férjem családjánál töltjük Békés megyében.  Mivel ott jelenleg nincsen internet,  most...

Vegán hamburgeres nyílt!

A szállítás kicsit megviselte a hambikat… Kedves barátaink jóvoltából Budapesten ma megnyílt az első vegán hamburgeres a 1122 Városmajor u....

Mandulás-tofus sóskasaláta

Első hallásra bizarr, pedig nagyon-nagyon finom és tele van vitaminnal! 🙂 Bár az igaz, hogy csak sóskafanatikusak próbálkozzanak vele:-) Hozzávalók:...