magdireceptek

Kardamomos-karobos csigák

Ma gabonakávé és szőlő kíséretében ezt reggeliztük. Tulajdonképp tegnap este sütöttem kenyeret ugyanebből a tésztából, ill. virslis rudakat és ilyen csigákat is (férjemnek elindult az egyetem, és tegnap + ma volt konzultációs napja, ilyenkor egész nap a suliban van, ezért készítek nem csak szendvicseket, hanem különböző péksüteményeket is neki.

Hozzávalók:

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl víz
0,75 dl 100% extra szűz olívaolaj 
1 csipet só
3-4 ek. nyírfacukor 
1/2 citrom héja

6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 ek. karob
1 tk. kardamom
1 marék összevágott jumbo mazsola
3 ek. nyírfacukor

Elkészítés:

Nagyon egyszerű az elkészítése. Az élesztőt felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük és bedagasztjuk. Letakarva 1 órán át kelesztjük. Majd egy lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és 5 cm széles sorokat vágunk. Minden sort megkenünk olajjal, majd megszórjuk (jó alaposan) az előre összekevert karob-kardamom-nyírfacukor-mazsola keverékével.  Feltekerjük, olajozott, lisztezett tepsibe tesszük és sütőbe rakva 10 percig 50 fokon kelesztjük, majd  25-30 perc alatt 150 fokon kisütjük. Mindez variálható, vaníliapudingos, kókuszos vagy akár pizzás töltelékkel is.

Ezeket olvastad már?

Lencsecurry

Magdi

Igazi év végi fehérjebomba-étel. Hozzávalók: 20 dkg lencse 1 sárgarépa 2 ek. olaj 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma...

Expressz vegán női szeszély

vega_pokemontrainer4000

Ez a sütemény kedden hajnalban készült, egy órám volt arra, hogy mindent előkészítsek, megsüljön a sütemény és a végén el...

Csak egy kis saláta…

vega_pokemontrainer4000

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...