magdireceptek

Rakott milánói makaróni

Nálunk szinte mindig így, rakva készül a milánói. Ugyanúgy jártam el, mint a sima milánóinál: kifőztem a tésztát, a szószt pedig így készítettem:

2 hagymát megpároltam vízen, majd tettem rá olajat, és beletettem az előtte beáztatott és kinyomkodott, és apróra szétvágott szójacsíkokat (ezzel a szójával pörköltösebb jellegű), tettem bele majorannát, fokhagymát, sót, pirospaprikát, és vizet. Amikor a szója megpuhult (kb. 10 perc), akkor tettem bele a paradicsompürét, bazsalikomot, kis gabonakolbászt. 
Összekevertem a tésztával, majd a tepsiben megraktam: tészta+szósz, majd vízzel összeturmixolt füstölt tofut kentem rá, majd ismét tészta + szósz, és a tetejére tofu. Most már jöhetnek este a vendégek 🙂 

Ezeket olvastad már?

Őszi tepsis burgonya dióval

vega_pokemontrainer4000

Ezen a héten a hét elején (hétfő, kedd, szerda) szabin voltam, mert barátnőmmel főztünk, 45-50 ember részére egy „munkaértekezleten”. Természetesen...

Karobos-áfonyás-mandulás müzli, házilag

vega_pokemontrainer4000

Napok óta (granolához hasonló) házi müzlit szeretnék készíteni. Más miatt jött az ötlet, hogy benézzek Dulminához, és lám, ropogós müzlit...

Céklalevél saláta

vega_pokemontrainer4000

Régen töltöttem fel salátareceptet, így most ezt a hiányt pótolom egy nem mindennapi salátával. Ezt még Vácon tanultam, egyik kedves...