magdireceptek

Rakott milánói makaróni

Nálunk szinte mindig így, rakva készül a milánói. Ugyanúgy jártam el, mint a sima milánóinál: kifőztem a tésztát, a szószt pedig így készítettem:

2 hagymát megpároltam vízen, majd tettem rá olajat, és beletettem az előtte beáztatott és kinyomkodott, és apróra szétvágott szójacsíkokat (ezzel a szójával pörköltösebb jellegű), tettem bele majorannát, fokhagymát, sót, pirospaprikát, és vizet. Amikor a szója megpuhult (kb. 10 perc), akkor tettem bele a paradicsompürét, bazsalikomot, kis gabonakolbászt. 
Összekevertem a tésztával, majd a tepsiben megraktam: tészta+szósz, majd vízzel összeturmixolt füstölt tofut kentem rá, majd ismét tészta + szósz, és a tetejére tofu. Most már jöhetnek este a vendégek 🙂 

Ezeket olvastad már?

„Kisült-e már a kalácsom”?

vega_pokemontrainer4000

Ma a megmaradt frankfurti leves utánra rendhagyó krumplis tésztát készítettem: tettem bele sült sütőtököt is. A krumpli: tök arány 4:1...

Zabkása forró almaszósszal

vega_pokemontrainer4000

Zab- és rozskása előnyeiről, illetve elkészítéséről már írtam, itt és itt, most csak azért teszem be, mert új ötletem támadt:...

Sült paprika saláta

vega_pokemontrainer4000

Tulajdonképpen ez nem is recept, annyira egyszerű, de azért csak megosztom. Hozzávalók: 1 piros kaliforniai paprika1 zöld kaliforniai paprika1 sárga...