magdireceptek

Frankfurti leves

Az utóbbi hetekben sok vendégeskedés is volt nálunk, majd mi is elutaztunk Békés megyei rokonainkhoz, ezért a hallgatás. Mai nap volt 5 perc fotózni is, így felkerül a levesünk. 🙂

Hozzávalók

1/2 fej kelkáposzta
3 közepes répa
2 közepes krumpli
1-2 kisebb kocka zeller és karalábé – az íze kedvéért
2 fej közepes hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
4 db szójavirsli
1 ek. rizstejszín
só, olaj, víz, majoranna, köménymag, pirospaprika.

Elkészítés

A hagymákat meghámozzuk, és kevés vízen megpároljuk. Majd rátesszük a felkarikázott répát, zellert és majorannával, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, pirospaprikával színezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy a répa párolódni tudjon. Amikor félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a karalábét, krumplit és a legyalult kelkáposztát. További vízzel felengedjük, és mindent megpárolunk. A legvégén tesszük hozzá a felkarikázott virslit és olajat. A legvégén 1 ek. növényi tejszínt adagolunk hozzá. Nagyon laktató, finom étel. 

Ezeket olvastad már?

Vegán bundáskenyér

Vegán, tepsiben sült bundáskenyér? Igen! A mai finomfőzelék mellé ezt ettük. A teljes kiőrlésű kenyeret felvágtam, majd fele-fele arányban kevertem...

Zöldséges „csicseripaprikás”

Nagyon finom ebéd volt, mindenkinek ajánlani tudjuk 🙂 Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó2 szál sárgarépa1 szál fehérrépa 1 nagy fej vöröshagyma1...

Karfiolpaprikás trikolor tésztával

Nagyon egyszerű, gyors, finom étel, érdemes kipróbálni. Hozzávalók: 1 fej karfiol 1nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 kápia paprika...