magdireceptek

Őszi sütőtökös lecsó

Elkezdtek romlani a paprikák, így a héten ettünk bulgurral-hajdinával töltött paprikát, vagy tepsiben sült kakukkfüves-fokhagymás paprikát is, ma hajnalban pedig őszi lecsó készült: a lecsóba sütőtök kockákat tettem, ill. az egészhez durum tésztát főztem ki, így kiadós, laktató és finom ebédünk lesz. 🙂

Hozzávalók:

1 kg paprika
4 szem paradicsom
15-20 dkg sütőtök
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
víz – ízlés szerint
kb. 2 ek. pirospaprika
3-4 tk. vegamix
3-4 tk. só
4-5 dkg gabonakolbász
25 dkg Rédei bio tönköly szarvacska tészta vagy Rédei bio durum szarvacska

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A hagymát meghámozzuk és olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Eközben a paprikákat és paradicsomokat tetszőleges alakúra felvágjuk, majd rátesszük a hagymás alapra. Pirospaprikázzuk, fokhagymával, gabonakolbásszal ízesítjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ne legyen túl folyékony, de a paprika tudjon párolódni. A sót még nem adjuk hozzá, mert amiatt a paprika és paradicsom héja lepöndörödik. Amikor majdnem megpuhult a paprika, beletesszük a sót, vegamixet és a felkockázott sütőtököt, addig főzzük, amíg ez utóbbi roppanósra puhul.

Ezeket olvastad már?

4. heti menü

Bocsánat, kicsit csúszva írom a menüt, de ami késik, nem múlik 🙂 de jó hír, hogy itt a tavasz 🙂 ...

Vegán ribizlis muffin

Régen volt muffin recept, most következik egy. Eddig bírták a ribizlik a mélyhűtőben 🙂 A recept Steiner Kristóf klasszikusa nyomán...

Zabpehely láz ellen

Utánaolvastunk, hogy a zabpehely is remek lázcsillapító, így ma reggel zabpehelykását főztem. És finom eper került bele, mivel férjem minden...