Elkezdtek romlani a paprikák, így a héten ettünk bulgurral-hajdinával töltött paprikát, vagy tepsiben sült kakukkfüves-fokhagymás paprikát is, ma hajnalban pedig őszi lecsó készült: a lecsóba sütőtök kockákat tettem, ill. az egészhez durum tésztát főztem ki, így kiadós, laktató és finom ebédünk lesz. 🙂
Hozzávalók:
1 kg paprika
4 szem paradicsom
15-20 dkg sütőtök
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
víz – ízlés szerint
kb. 2 ek. pirospaprika
3-4 tk. vegamix
3-4 tk. só
4-5 dkg gabonakolbász
25 dkg Rédei bio tönköly szarvacska tészta vagy Rédei bio durum szarvacska
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A hagymát meghámozzuk és olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Eközben a paprikákat és paradicsomokat tetszőleges alakúra felvágjuk, majd rátesszük a hagymás alapra. Pirospaprikázzuk, fokhagymával, gabonakolbásszal ízesítjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ne legyen túl folyékony, de a paprika tudjon párolódni. A sót még nem adjuk hozzá, mert amiatt a paprika és paradicsom héja lepöndörödik. Amikor majdnem megpuhult a paprika, beletesszük a sót, vegamixet és a felkockázott sütőtököt, addig főzzük, amíg ez utóbbi roppanósra puhul.