magdireceptek

Mandulamajonézes sütőtök-tofu saláta

Extra finom saláta, próbáljátok ki!

Hozzávalók:

20 dkg sütőtök
1 metélőhagymás tofu 
5 szem fekete olívabogyó
2 tk. rozmaring
só – ízlés szerint

10 dkg hántolt mandula
1 dl víz
2 kisebb gerezd fokhagyma
2 tk. só
2 ek. citromlé
5 dl 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, és  beletesszük a vékony szeletekre felvágott sütőtököt, megszórjuk rozmaringgal, ill. a tofukat is a tepsibe helyezzük. 150 fokon megpuhítjuk/megpirítjuk őket. Időközben forgatjuk. Amíg a sütő dolgozik, elkészítjük a mandulamajonézt: egy kelyhes turmixba tesszük a mandulát, a vizet, a fokhagymát, sót, olívaolaj felét, és elkezdjük turmixolni. Majd fokozatosan adjuk hozzá a többi olajat és a citromlevet is. Homogén állapotúra turmixoljuk. 
Amikor készen vagyunk, egy tálra szedjük a sütőtököt, tofut, és ráhalmozunk felvágott olívabogyót; ill. meglocsoljuk az öntettel.

Ezeket olvastad már?

Rizskása puding eper-málnaszósszal

A Biorganik nagyon finom és egészséges instant kásákat forgalmaz, érdemes „nehezebb napokra” beszerezni, hogyha nincsen is idő, vagy ha éppen...

Tökmagos kölesfasírt

Hozzávalók:4 csésze főtt köles (szárazon 1/2 csésze) 4 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 db kápia paprika 1 csésze őrölt tökmag...