magdireceptek

Mandulamajonézes sütőtök-tofu saláta

Extra finom saláta, próbáljátok ki!

Hozzávalók:

20 dkg sütőtök
1 metélőhagymás tofu 
5 szem fekete olívabogyó
2 tk. rozmaring
só – ízlés szerint

10 dkg hántolt mandula
1 dl víz
2 kisebb gerezd fokhagyma
2 tk. só
2 ek. citromlé
5 dl 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, és  beletesszük a vékony szeletekre felvágott sütőtököt, megszórjuk rozmaringgal, ill. a tofukat is a tepsibe helyezzük. 150 fokon megpuhítjuk/megpirítjuk őket. Időközben forgatjuk. Amíg a sütő dolgozik, elkészítjük a mandulamajonézt: egy kelyhes turmixba tesszük a mandulát, a vizet, a fokhagymát, sót, olívaolaj felét, és elkezdjük turmixolni. Majd fokozatosan adjuk hozzá a többi olajat és a citromlevet is. Homogén állapotúra turmixoljuk. 
Amikor készen vagyunk, egy tálra szedjük a sütőtököt, tofut, és ráhalmozunk felvágott olívabogyót; ill. meglocsoljuk az öntettel.

Ezeket olvastad már?

Kukoricakrémleves

Ismét leves, de hát jön a rossz idő, nincs mit tenni, itt a forró levesek ideje.  Ezt tegnap vacsorára ettük,...

Zöldbabos kapros palócleves

Hozzávalók:kb. fél kiló zöldbab,2 sárgarépa,1 fehérrépa,zeller,2 krumpli,1 fej hagyma,3-4 gerezd fokhagyma,só,kapor,kömény. Feltesszük főni a zöldbabot és a többi zöldséget, kis...

Korianderes vöröslencse krémleves

Ismét jön a rossz idő, így egy forró leves receptet hoztam.  Hozzávalók: 1 nagyobb krumpli1 fej vöröshagyma 20 dkg vöröslencse1...