magdireceptek

Olcsó és egyszerű? Ez a vegán töltött káposzta :)

Most van 5 percem feltölteni a bejegyzést és a képet a mai „leendő” vacsoránkról. Még mindig van káposztánk :). Tegnap este megfőztem egy fej, megmosott káposztát (nyersen kivettem a kivehető torzsarészét, úgy, hogy egyben maradjon a káposzta, majd egy nagy edényben, amelyben a víz ellepi feltettem főni. Amikor megfőtt 1-1 levél, szépen levált a torzsáról). Főztem 2 bögre sós, olajjal meglocsolt vízben 1 bögre rizst is, most fehéret, mert ez jobban szétfő, összetapad (ha akarjuk:). De emellett fél bögre barna rizst is főztem (külön edényben). Megpároltam hagymát, amelyre tettem köményt, negyed rúd gabonakolbászt, pirospaprikát, majorannát (tehát gabonakolbász pörkölt készült). A rizseket, illetve a pörköltet összekevertem, és tettem bele nagyon apróra felkockázott és tepsiben olívaolajon megsült füstölt tofut, illetve petrezselymet, kis búzacsírát és egy nyersen lereszelt répát.  Így el is készült a töltelék, betettem a hűtőbe. Ma kora reggel a házi, friss savanyú káposztával (igen, elkészült:)) kibéleltem egy tepsit, olajat öntöttem rá, és ebbe tettem a megtöltött káposztaleveleket. A tetejüket házi Erős Pistával kentem le, és locsoltam még rá egy kis olajat. És összesütöttem. (Van, amikor zöldséges tölteléket készítek, valamikor gombás-rizseset, de most ehhez az egyszerűhöz volt kedvem:) Finom késő délutáni vacsora lesz…utána majd sportolunk valamit 🙂 

Ezeket olvastad már?

Mindennapi -virlis- kenyerünk

Többen kértétek, hogy írjam meg, milyen kenyeret szoktam itthon sütni. bevallom, mostanában többször vesszük a kenyeret (alpesi rozsosat, ezt Fanni...

Ajándékot kaptunk!

Régen jelentkeztem, ennek oka a hosszan tartó postcovid volt. Erről készülök írni egy külön bejegyzést. Sajnos az előző hónapok a...