magdireceptek

Karobos-mogyorókrémes-aszalt szilvás vegán muffin

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg nyírfacukor
1citrom héja
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. foszfátmentes sütőpor
7,5 dkg olaj
2,5 dl Alpro banános szójatej (vagy vaníliás szójatej)
2 ek. karobpor
1 ek. sós mogyorókrém
12 db aszalt szilva

Elkészítés:

Először a száraz összevalókat (liszt, sütőpor, karobpor, nyírfacukor) keverjük össze, majd ehhez adjuk hozzá a sós mogyorókrémet, az olajat, növényi tejet, citromhéjat. Alaposan összekeverjük, majd muffin papírba tesszük, mindegyik közepébe aszalt szilvát teszünk; 170 fokon kb. 40 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Körtés karobos kevert (vegán)

Egyszerű, gyors, finom és egészséges Kell ennél több? 🙂  Hozzávalók: 4 körte1/2 bögre durumliszt 1/2 bögre finomliszt3 ek. karob 1 csomag foszfátmentes sütőpor1 bögre...

Vegán fánk epres „mascarpone” krémmel

Fannusunk iskolájában múlt héten volt farsang és a kérésére fánkot sütöttünk – ő futtatta fel az élesztőt, dagasztotta, kelesztette, formázta...

Mákpudingos vegán sütemény gyümölcsökkel

Pénteken kedves ismerőseink házában jártunk (úgy, hogy csak fiúk volt otthon), és a konyhát bevéve Timivel (unokatestvérük) süteménysütés közben találtunk...