magdireceptek

Karobos-mogyorókrémes-aszalt szilvás vegán muffin

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg nyírfacukor
1citrom héja
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. foszfátmentes sütőpor
7,5 dkg olaj
2,5 dl Alpro banános szójatej (vagy vaníliás szójatej)
2 ek. karobpor
1 ek. sós mogyorókrém
12 db aszalt szilva

Elkészítés:

Először a száraz összevalókat (liszt, sütőpor, karobpor, nyírfacukor) keverjük össze, majd ehhez adjuk hozzá a sós mogyorókrémet, az olajat, növényi tejet, citromhéjat. Alaposan összekeverjük, majd muffin papírba tesszük, mindegyik közepébe aszalt szilvát teszünk; 170 fokon kb. 40 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Bean burrito

Nagyon szeretjük ezt az ételt, mert rendkívül gyors (ha jól előkészítjük:), és nagyon finom. Eddig mindenkinek ízlett, amit az mutat...

Nyers nap és a tegnapi lencsepástétom :)

Amikor tehetjük, sok nyerset eszünk, de arra gondoltunk, idén hetente-kéthetente, ahogy jólesik, vagy ahogy „kijön”, nyers napot tartunk. Fontos, hogy...