magdireceptek

Karobos-mogyorókrémes-aszalt szilvás vegán muffin

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
12 dkg nyírfacukor
1citrom héja
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. foszfátmentes sütőpor
7,5 dkg olaj
2,5 dl Alpro banános szójatej (vagy vaníliás szójatej)
2 ek. karobpor
1 ek. sós mogyorókrém
12 db aszalt szilva

Elkészítés:

Először a száraz összevalókat (liszt, sütőpor, karobpor, nyírfacukor) keverjük össze, majd ehhez adjuk hozzá a sós mogyorókrémet, az olajat, növényi tejet, citromhéjat. Alaposan összekeverjük, majd muffin papírba tesszük, mindegyik közepébe aszalt szilvát teszünk; 170 fokon kb. 40 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán tejberizs

Ismét rizs, csak most édesen 🙂 Ki hogy készíti? Nálunk néha így készül: Hozzávalók: 1 bögre rizs3 bögre növényi tejvanília,...

Cukkinitallér

Nagyon szeretjük a cukkinit. És most, hogy kaptunk, zöldbabfőzelék mellé ezt készítettem. Nem volt kedvem panírozni, így egy „fasírt-korongot” dobtam...