magdireceptek

Őszi tepsis burgonya dióval

Ezen a héten a hét elején (hétfő, kedd, szerda) szabin voltam, mert barátnőmmel főztünk, 45-50 ember részére egy „munkaértekezleten”. Természetesen vegán ételek készültek :-). Ezért állt egy keveset a blog. De cserébe ma nosztalgiából elkészítettem az egyik ottani ebéd főételét, ízelítőként.

Hozzávalók:

1 kg burgonya
2 közepes cékla
céklával egytömegű sütőtök
1 lilahagyma
1 marék dió
10 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
1/2 metélőhagymás tofu 
kevés víz

Azonos arányban:

rozmaring
kakukkfű
borsikafű
kapor
kömény
vegamix

Elkészítés:

A krumplikat alaposan megmossuk, felkockázzuk. A céklát és a sütőtököt meghámozzuk és szintén felkockázzuk. Majd egy tepsibe teszünk 4-5 ek. olívaolajat, és kb. 1 dl vizet, ebbe beletesszük a krumplit és a céklát. Megszórjuk az előzőleg egy tálban összekevert fűszerekkel. 180 fokos tepsibe tesszük. Ha szükséges, a sütés közben pótoljuk alatta a vizet/olajat. Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, akkor adjuk hozzá a sütőtököt és a hagymát. Még olajjal meglocsoljuk és összesütjük. A diót 5 perccel lezárás előtt adjuk hozzá. Mi most lencsés-kesudiós vagdalttal ettük és salátával. Sajnos ezekről nem volt idő fotót készíteni, majd legközelebb. 🙂

Ezeket olvastad már?

Kókuszolajos-juharszirupos tepsis burgonya

Egyszerű, gyors, mégis különleges étel. Egy salátával remek ebéd.   Hozzávalók:1 kg burgonyaköménymag – ízlés szerinthimalaya só – ízlés szerint2...

Amarántos zabpehely pástétom

Ezt a receptet Jerry-től, férjem korábbi főiskolai társától tanultuk, és persze kicsit magunkra szabtuk. 🙂 Régóta nagyon szeretjük, és mivel...