magdireceptek

Tojás nélküli, vegán cukkinitócsni

Én személy szerint jobban szeretem a cukkinből vagy sárgarépából, brokkoliból készült tócsnit, mint a hagyományos, burgonya alapút. Most egy pikáns, tojás nélküli, cukkinis változat receptjét írom le nektek:

Hozzávalók:

2 közepes cukkini

2 dl zabpehely

2 dl vöröslencseliszt vagy csicseriborsóliszt

1 ek. őrölt lenmag

2-3 tk. fokhagymapor

só, fekete só (elhagyható), vegeta, bazsalikom – ízlés szerint

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk és lereszeljük. Besózzuk és pár perc alatt engedjük, hogy levet engedjen. Ez idő alatt kimérjük a hozzávalókat. A cukkinit kinyomkodjuk, új tálba tesszük és hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, fűszereket. Alaposan összekeverjük, majd olajjal kikent tepsibe téve 180 fokon 20 perc alatt kisütjük – közben egyszer forgatunk rajta. A gyerekek fokhagymás Vegaföllel szeretik fogyasztani.

Ezeket olvastad már?

Édesköményes zellekrémleves

Zellerkrémlevesről már írtam , most azért teszem ismételten, mert egy kicsit módosított recepttel készült ma. Egy vöröshagymát, egy nagy zellert, egy...

Mandulás-szilvás-meggyes „pitetorta”

Finom és egészséges csemege, nővérkém névnapjára készítettem tegnap. Kb. 15 perc alatt előkészíthető. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 1 ek....

Karobos-kókuszos szelet szilvasziruppal

5 perc alatt kikeverhető, egészséges sütemény. Baba mellett mostanában csak ilyen édességekre van idő.  Hozzávalók: 15 dkg finomliszt10 dkg durumliszt1...