magdireceptek

Nyári sárgarépa krémleves aszalt paradicsommal, snidlinggel

Valamelyik nap végre kicsit jobb volt az idő, legalábbis nálunk. Nem volt özönvíz sem, és mégsem kapunk hőgutát. 
Így egy egyszerű levest is készítettem. 



Hozzávalók:

8 szem nagyobb sárgarépa
1 nagyobb újkrumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
2-3 ek. vegamix

2-3 ek. extra szűz olívaolaj  
2 szál friss kapor
1 szem paradicsom 
1 l víz
2 dl zebtejszín

Elkészítés:

A sárgarépákat meghámozzuk, és felkarikázzuk. A krumplit és a paradicsomot és vöröshagymát is szintén meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal, vízzel, megszórjuk vegamix-szel és puhára főzzük. Majd hozzáöntjük a zabtejszínt, belevágjuk a kaprot, fokhagymát, megsózzuk és vizet hozzáadva botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint még vízzel hígíthatjuk. Metélőhagymával megszórjuk, és aszalt paradicsommal tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Paradicsomos-spenótos csicseriborsó-főzelék

A csicseriborsó nagyon egészséges élelmiszerünk, mégis keveset fogyasztjuk. Főleg falafelben szoktuk enni, vagy hummuszt készítünk belőle. Most egy főzelék-féle receptjét...

Tespiben sült szójapörköltös penne

Hozzávalók: 20 dkg szójagranulátum 1 csapott ek. ízfokozó mentes vegeta 2 közepes vöröshagyma 1 kaliforniai paprika 1 kisebb paradicsom 4...

Betegségemről még pár szó

Nagyon köszönöm azt a sok kedves üzenetet, levelet és kérdést is, amit tőletek kaptam a betegségemről szóló bejegyzés után. Úgy...