magdireceptek

Nyári sárgarépa krémleves aszalt paradicsommal, snidlinggel

Valamelyik nap végre kicsit jobb volt az idő, legalábbis nálunk. Nem volt özönvíz sem, és mégsem kapunk hőgutát. 
Így egy egyszerű levest is készítettem. 



Hozzávalók:

8 szem nagyobb sárgarépa
1 nagyobb újkrumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor metélőhagyma
2-3 ek. vegamix

2-3 ek. extra szűz olívaolaj  
2 szál friss kapor
1 szem paradicsom 
1 l víz
2 dl zebtejszín

Elkészítés:

A sárgarépákat meghámozzuk, és felkarikázzuk. A krumplit és a paradicsomot és vöröshagymát is szintén meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal, vízzel, megszórjuk vegamix-szel és puhára főzzük. Majd hozzáöntjük a zabtejszínt, belevágjuk a kaprot, fokhagymát, megsózzuk és vizet hozzáadva botmixerrel pürésítjük. Szükség szerint még vízzel hígíthatjuk. Metélőhagymával megszórjuk, és aszalt paradicsommal tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

LÉT-REFORM Kifli, zsemle

vega_pokemontrainer4000

Kétfajta zsemlét, ill. kiflit kóstoltunk a LÉT-REFORM jóvoltából, mindkettő rendkívül finom és tápláló. A kifli, mivel élesztőmentes, candida diétában is...

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

Magdi

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba...

Tavaszváró epres sütemény (vegán)

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:50 dkg rétesliszt20 dkg nyírfacukor12 ek. olaj (4 szűz olaj mix)2 ek. citromlé1,5 foszfátmentes sütőpor5 dl buborékos ásványvíz4 ek. rizsitalpor—1 kg eper —2 l rizstej4 csomag epres...