magdireceptek

Nyár eleji teljes őrlésű rétes

Folytatódik a Tante Fanny sorozat 🙂 Ma reszelt zöldséglevest ettünk, és utána készítettem ezt a káposztás-répás rétest, amely nagyon gyorsan elkészül, és rendkívül finom. 

Hozzávalók- 1 rúdhoz:

3 levél (1/2 doboz) Tante Fanny teljes őrlésű rétestészta 
1/2 fej káposzta
1 nagyobb sárgarépa
1 kaliforniai paprika
1 újhagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 tk. borsikafű
2-3 tk. (ill. ízlés szerint só)

6 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
lenmag
növényi sajt

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit leszedjük, a sárgarépát megpucoljuk. A hagymát karikára vágjuk és  2 ek. olaj + 2 ek. víz keverékén megpároljuk. Erre rátesszük a legyalult káposztát és répát, a szintén gyalun legyalult paprikát. Kevés vízzel felöntjük és előbb közepes lángon kb. 10 perc alatt megpároljuk, majd a fedőt leszedve összepirítjuk. Sózzuk, borsikafüvezzük, és összenyomott fokhagymával ízesítjük.Ízlés szerint növelhetjük,csökkenthetjük az adagot. A réteslapot egy konyharuhára kiterítjük, majd az első lapot óvatosan lefektetjük rá, megkenjük olajjal, ráhelyezzük (90 fokkal elfordítva a következő lapot, ezt is megkenjük olajjal, majd jön a harmadik réteslap. Ennek a jobb oldalára tesszük a tölteléket, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe téve megkenjük olajjal, megszórjuk magvakkal, és 200 fokon 25-30 perc alatt összesütjük. Felvágjuk, megszórjuk reszelt növényi sajttal, esetleg növényi majonézzel is meglocsolhatjuk. Friss salátával fogyasztjuk. 



TIPP: a Tante Fanny teljes őrlésű tészta többek közt Spar-ban, Tesco-ban, Auchan-ban, CBA-ban kapható.

Ezeket olvastad már?

Egy kis „nemsajttorta”

Ismét egy vegán sajttorta, ezúttal kesudióból.  Ez a recept két torta ötvözéséből született meg. Hozzávalók: -piskótához: 2,5 dl növényi tej...

Brokkolis-búzahúsos vadas

Hozzávalók: 4 közepes sárgarépa 3 rózsa brokkoli  1 fehérrépa 1/2 kisebb zeller 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2-3 babérlevél...

Burgonyás tönkölykenyér

Nagyon finom kenyér receptje alakult ki valamelyik nap a konyhámban. 🙂 A tönkölykenyér tömör szokott lenni, könnyebben szárad, de most...