magdireceptek

Növényi tejszínes-mustáros búzahús ragu medvehagymás metélttel

Nagyon különleges és finom ebédünk volt valamelyik nap.

Hozzávalók:

25 dkg búzasikérpor
2 dl langyos víz
2 ek.só
3-4 tk. fokhagymapor (vagy3 gerezd apróra vágott fokhagyma)
1 késhegynyi szódabikarbóna


3 dl Soyade növényi dresszing
3 ek. mustár
2 ek. kukoricakeményítő
2 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem 
2 ek. olívaolaj 
víz


25 dkg Rédei bio tönköly medvehagymás szélesmetélt

Elkészítés:

A búzahúst a szokott módon elkészítjük. Majd a hagymákat meghámozzuk, felkockázzuk és olaj és víz keverékén megpároljuk. A keményítőt 3-4 ek. vízzel elkeverjük. A búzahúst csíkokra vágjuk, és rátesszük a megpárolódott hagymára. Megsózzuk. Hozzáadjuk a vízben feloldott keményítőt, a szójatejszínt, a mustárt és a felaprított petrezselymet. Összefőzzük és tésztával tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Metélőhagymás-magvas expressz pogácsa

Tegnap este „pogácsás hangulatom”  volt, ezt készítettem. Időm viszont kevésbé volt, így  expressz változat mellett döntöttem.  🙂 Hozzávalók (2 nagy...