magdireceptek

Vegán császármorzsa

Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással.
Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig vártam az ihletre:). Ez lett belőle, szerintünk nagyon finom volt :
Hozzávalók – 2 személynek :
100 gr búzadara,
7 gr liszt (igen, ennyire kevés),
250 ml növényi tej (nálunk kukoricatej),
3 ek. lenmagpehely, vízbe áztatva,
2 dl Hulala tejszín felverve,
1 ek. kurkuma (a sárga szín érdekében),
50 gr cukor, vanília, mazsola, citromhéj,
kevés olaj.
Elkészítés:
Összekeverem a növényi tejet, lisztet és a darát. 1 órát pihentetem. Ezután keverem bele a beáztatott lenmagpelyhet, amely a tojás helyettesítését szolgálja, majd a felvert tejszínt és cukrot. Kis tepsibe olajat teszek, ebbe „folyatom” bele a masszát, és sűrűn kinyitogatom a sütőajtót: figyelem, hogy ne égjen le. Kb. 30-40 percig kell sütni.

Mi Alpro-val és a maradék málna-marcipán-mandulalekvárral ettük 🙂

Ezeket olvastad már?

„Mexikói céklasaláta”

vega_pokemontrainer4000

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el...

Sütőtökös-datolyás zabkása

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom reggeli és egész sokáig feltölt energiával. Nem mellékesen rengeteg rostot tartalmaz, így segíti az emésztésünket. Mi még almát...