magdireceptek

Vegán császármorzsa

Évekkel ezelőtt készítettem utoljára császármorzsát, akkor még tejjel, tojással.
Hetek óta ezt ennék, de szerettem volna tojás nélkül elkészíteni, eddig vártam az ihletre:). Ez lett belőle, szerintünk nagyon finom volt :
Hozzávalók – 2 személynek :
100 gr búzadara,
7 gr liszt (igen, ennyire kevés),
250 ml növényi tej (nálunk kukoricatej),
3 ek. lenmagpehely, vízbe áztatva,
2 dl Hulala tejszín felverve,
1 ek. kurkuma (a sárga szín érdekében),
50 gr cukor, vanília, mazsola, citromhéj,
kevés olaj.
Elkészítés:
Összekeverem a növényi tejet, lisztet és a darát. 1 órát pihentetem. Ezután keverem bele a beáztatott lenmagpelyhet, amely a tojás helyettesítését szolgálja, majd a felvert tejszínt és cukrot. Kis tepsibe olajat teszek, ebbe „folyatom” bele a masszát, és sűrűn kinyitogatom a sütőajtót: figyelem, hogy ne égjen le. Kb. 30-40 percig kell sütni.

Mi Alpro-val és a maradék málna-marcipán-mandulalekvárral ettük 🙂

Ezeket olvastad már?

Rakott-sült zöldséges-tofus tészta

vega_pokemontrainer4000

Hétvégén több napra vendégeink érkeznek, ilyen esetben sikeres szokott lenni, ha egy nagy tepsi rakott valamit készítek két napra. Orsó...

Banános búzacsírás árpakása

vega_pokemontrainer4000

Ma reggel ez volt a reggelink. Az árpáról és az abból készült kásáról már itt írtam, ezért nem ismételném meg....