magdireceptek

Édesburgonyás szendvicskrém

(Tojáspástétom alternatívája lehet húsvétkor)

Hozzávalók:

50 dkg édesburgonya

10 dkg pirított kesudió

2 szál újhagyma

3 ek. napraforgóolaj

1 ek. szójaszósz

15 dkg marinált tofu

chilipehely- ízlés szerint

(fekete só – opcionális)

Elkészítés:

A meghámozott és feldarabolt édesburgonyát olajjal kikent tepsiben 180 fokon megsütjük (kb. 10 perc). A kesudiót olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk és kávédarálón vagy diódarálón ledaráljuk. A marinált tofut nagyon apróra összevágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Ezután mindent összekeverünk: a kihűlt és összenyomkodott édesburgonyát, a ledarált kesudiót, a felaprított tofut, újhagymát. Végül sózzuk, chilipehellyel ízesítjük. Ha adunk hozzá egy kis folyadékot (pl. vizet), mártogatósnak is finom, de tésztával is összekeverhetjük vagy bővíthetjük (növényi) majonézzel is. Sőt, ha fekete sót adtok hozzá, az tojásos ízt ad neki, azaz tojáskrém helyettesítő is lehet 😉

Ezeket olvastad már?

Programajánló

Szeretném az alábbi programot ajánlani nektek, melyen férjem is tart előadást, és mi is tervezzük, hogy megyünk (csak a délutáni...

Vegán banánkenyér

Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon....

Mákos tészta – muffin

Vigyázat, csúnya, de finom. Ha egy kis csavarra vágyunk, készítsük el így a mákos tésztát, akár egy ebédre, akár reggeli...