magdireceptek

Növényi sajtos-mákos rúd

Nagyon-nagyon finom és egészséges ropogtatni való. 

Hozzávalók:

10 dkg durumliszt
5 dkg finomliszt
5 dkg teljes őrlésű liszt
1/4 csomag foszfátmentes sütőpor
1-2 ek. Sojade szójatejszín 
12,5 dkg kókuszzsír
2-3 dkg egész mák
5 dkg Viofast növényi füstölt sajt
2 tk. só (ízlés szerint)

szezámmag , mák

Elkészítés:

A liszteket és a foszfátmentes sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott kókuszolajat, a mákot, a lereszelt növényi sajtot, a szójatejszínt, és homogén tésztát gyúrunk (amennyiben szükséges, a tejszínből még adagolunk hozzá). 10 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk szezámmaggal, mákkal és csíkokat vágunk. Előmelegített sütőben 160 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Közben figyeljük, mert könnyen leég. Nagyon omlós, finom rágcsálnivaló. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Karfiol, kesudiós morzsában

vega_pokemontrainer4000

Amilyen egyszerű, olyannyira nagyszerű étel. Hozzávalók: 1 fej karfiol2 dl Alpro natúr joghurt1 csokor metélőhagyma3 tk. só1 ek. sörélesztőpehely15 dkg...

Lencsés-sütőtökös zabburger

vega_pokemontrainer4000

Ez a feltét a tegnapi spenót és krumpli mellé készült. A maradékot ma ettük meg, hamburgerként. Nagyon finom!  Hozzávalók: 20...

Kókuszolajos-juharszirupos tepsis burgonya

vega_pokemontrainer4000

Egyszerű, gyors, mégis különleges étel. Egy salátával remek ebéd.   Hozzávalók:1 kg burgonyaköménymag – ízlés szerinthimalaya só – ízlés szerint2...