magdireceptek

Növényi sajtos-mákos rúd

Nagyon-nagyon finom és egészséges ropogtatni való. 

Hozzávalók:

10 dkg durumliszt
5 dkg finomliszt
5 dkg teljes őrlésű liszt
1/4 csomag foszfátmentes sütőpor
1-2 ek. Sojade szójatejszín 
12,5 dkg kókuszzsír
2-3 dkg egész mák
5 dkg Viofast növényi füstölt sajt
2 tk. só (ízlés szerint)

szezámmag , mák

Elkészítés:

A liszteket és a foszfátmentes sütőport összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott kókuszolajat, a mákot, a lereszelt növényi sajtot, a szójatejszínt, és homogén tésztát gyúrunk (amennyiben szükséges, a tejszínből még adagolunk hozzá). 10 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk szezámmaggal, mákkal és csíkokat vágunk. Előmelegített sütőben 160 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Közben figyeljük, mert könnyen leég. Nagyon omlós, finom rágcsálnivaló. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó fasírt

vega_pokemontrainer4000

Annyi minden újdonság készült a héten (vegán mákos piskóta kölestúrós-sütőtökös krémmel, őszi sütőtök-céklafasírt), de nem volt idő lefotózni. Kép nélkül...

Házi szójajoghurt

vega_pokemontrainer4000

Nemrég a Zemplénben töltöttünk pár napot és mivel ott lakik régi „legeslegjobb” barátnőm, meglátogattuk őt is, sőt, mindennap nála vacsoráztunk...

Gesztenyés-diós pohárkrém

vega_pokemontrainer4000

Főzőkörön is készítettük, egyik nagy kedvenc volt ez a pohárkrém. Alapja egy vegán diós piskóta, a krém pedig egy diós-gesztenyés...