magdireceptek

Narancsos-mákos kölespuding

Hozzávalók:

50 dkg köles
½ liter rizstej
25 dkg kék mák, darálva
 vanília, 1 bio narancs héja, rizsszirup – ízlés szerint

Elkészítés:

A vizet feltesszük főni.  Amikor forr, beletesszük a kölest, és fedő alatt 3 percig forraljuk. Ezt követően lezárjuk, és konyharuhával alaposan beborítva kb. 1 órát „dunsztban tartjuk”. (Így szép, pergő lesz a kölesünk). Közben megdaráljuk a mákot, narancshéjat reszelünk. A kölesbe belekeverjük a kék mákot, vaníliaport, mézet, narancshéjat és az egészet botmixerrel puding állagúvá mixeljük. Friss gyümölcsökkel díszítjük és fogyasztjuk. 

Ezeket olvastad már?

Vegán linzer 2.

vega_pokemontrainer4000

Tegnap Nóránál olvasgattam és bukkantam rá erre a receptre, melyet kisebb módosításokat követően hamar el is készítettem 🙂 Sütéssel együtt...

Meggyes-körtés lepény – kereken :)

vega_pokemontrainer4000

Mai, „5 órai vendégeinknek” is szerettem volna a tea mellé egy kis finomságot adni. A mélyhűtőnkben sok magozott meggy van,...

Tepsis burgonya káposztával

vega_pokemontrainer4000

Egy kis házilag eltett Erős Pistával 🙂 Mivel sok krumplink van (mi termeltük, Békés megyében:), és jelenleg sok káposztánk is,...