magdireceptek

Karfiolleves

Ismét hűvösebb van, jólesik a forró leves – ezúttal már itthon készítem, de békés megyei, házi, minőségi alapanyagból (minden a kertből van:). 

Nálunk a karfiolleves mindig más.:) Amilyen hangulatban vagyok, úgy készítem: valamikor aranysárga, valamikor piros, valamikor fehér. 🙂 Most piros készült, kevés rántással. 2 répát, 2 krumplit, 1/4 zellert megpucoltam, feldaraboltam, és köménnyel, vegamix-szel, 1 paprikával, 1 paradicsommal, 1 fej egész hagymával, 4 gerezd fokhagymával ízesítve félkeményre pároltam. Ekkor tettem bele a rózsáira szedett karfiolt (fél karfiolt, férjem nagynénjétől kaptuk tegnap. 🙂  Eközben rántást készítettem, ezt kevertem bele, majd petrezselymet szórtam rá, és még 10 perig főztem. Nagyon finom 🙂 

Ezeket olvastad már?

Csicsókás póréhagymás tofus fasírt

vega_pokemontrainer4000

  Ma ez a fasírt készült. Hozzávalók 1/2 kg répa1/2 szál póréhagyma1/2 tofu1/2 zeller3 gumó csicsókaegy marék darált diómorzsateljes kiőrlésű...

Zöldbabos kapros palócleves

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:kb. fél kiló zöldbab,2 sárgarépa,1 fehérrépa,zeller,2 krumpli,1 fej hagyma,3-4 gerezd fokhagyma,só,kapor,kömény. Feltesszük főni a zöldbabot és a többi zöldséget, kis...