magdireceptek

Napon szárított paradicsomos kenyérke

Egy kedves arab ismerősömtől kaptam anno ilyen lepénykenyérkét és azóta nagyon szeretem. Most, hogy a Naturpiac jóvoltából kaptunk nagyon finom, napon szárított paradicsomot, adtam hozzá azt is. Zseniális lett a végeredmény. Jó kis csemege, ha kicsit továbbsütjük, keksz állagú, ha puhábban szeretjük, akkor pedig zárjuk le előbb a sütőt. Kitűnő levesbetét, szendvicsalap, vagy csak délutáni rágcsa gyermekünk számára. 🙂 
Hozzávalók:
5 dkg rizsliszt
5 dkg zabpehely
20 dkg mag (lenmag, szezámmag, napraforgómag), vegyesen, ízlés szerint
2-3 csipet só
1 dl olaj 
2 dl víz 
1,5 tk sütőpor
Elkészítés:
A liszteket é a zabot összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőport, magokat (ezeknek a fele mennyiségét meg is darálhatjuk előtte), sót, a felkockázott paradicsomot, végül a nedves összetevőket (olaj, víz). Állni hagyjuk 30 percig, majd lisztezett felületen kinyújtjuk és kikent tepsibe tesszük. Tetszőleges alakúra vagdossuk. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Epertorta

Anyósom születésnapjára készítettem ezt a meglepetés tortát. Mivel kedvence az eper, 1 kg epret varázsoltam bele :-). Nem egészen olyan...

Mandulás Raffaello golyó (vegán)

Ki ne szeretné a bolti Raffaellot? Íme, egy recept, amely kicsit pótolja a hiányát: Hozzávalók: 20 dkg kókusztejpor 18 dkg...