Odavagyok a müzliszeletért, bár számomra túl édesek, ragadósak. Szerettem volna itthon készíteni amolyan granola bar-t. Nekem ízlett, a gyerekek is ettek belőle, bár nem vitték túlzásba 🤣
Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
10 dkg mandula / dió (olajos mag)
10 dkg aszalt gyümölcs
10 dkg csokiforgács (csokidarab)
8 dkg méz
5 dkg barnacukor
8 dkg kókuszolaj
1 ek. lekvár
2 ek. chiamag
2 ek.lenmagpehely
2 ek. teljesőrlésű liszt
Elkészítés:
A kókuszolajat, mézet, lekvárt összemelegítjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagunkat (diót én most daráltam és vágtam is). Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk kis gombócokat, amelyeket rudakká/félrudakká lapítunk és 170 fokon kb. 15-20 perc alatt kisütjük.