magdireceptek

Karobos-áfonyás-mandulás müzli, házilag

Napok óta (granolához hasonló) házi müzlit szeretnék készíteni. Más miatt jött az ötlet, hogy benézzek Dulminához, és lám, ropogós müzlit találtam nála, el is készítettem, kicsit módosítva a recepten (ami itthon volt, és szeretjük, az került bele). 

Hozzávalók:

25 dkg zabpehely,
10 dkg kukoricapehely,
10 dkg kókusz,

1 dl víz,
4 ek. méz,
5 dkg barnacukor,
2 ek. karob
3 ek. olaj

2-3 marék mazsola,
1-2 marék darabolt mandula,
25 dkg aszalt áfonya.

A vizet a mézzel, cukorral, karobbal és olajjal összefőztem (szirupot készítettem), közben a pelyheket, kókuszt összeöntöttem, és minderre ráöntöttem a szirupot, majd rögtön sütőpapíros tepsibe simítottam, és magas lángon kb. 20n percig tepsiben összesütöttem, ekkor kevertem bele a mazsolát, mandulát és áfonyát. Ezekkel együtt is kb. 10 percig sült (amíg jó roppanós nem lett). Kukoricatejjel nagyon finom, főleg, amikor kiázik belőle a karob és a méz, és olyan karamelles ízt kap. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...

Egy kis „nemsajttorta”

Ismét egy vegán sajttorta, ezúttal kesudióból.  Ez a recept két torta ötvözéséből született meg. Hozzávalók: -piskótához: 2,5 dl növényi tej...

Tökfasírt (sóskával és burgonyapürével)

Rengeteg főzőtököt kaptunk/szedtünk, és mivel az óriási hűtőládánk lassan megtelik a borsóval, meggyel, cseresznyével, nehezen tudom majd bepréselni. Ezért most...