magdireceptek

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük. 

Hozzávalók:

25 dkg füstölt tofu
6 ek. ecet nélküli mustár

45 dkg teljes kiőrlésű liszt
45 dkg finomliszt
1,5 dl olaj
5 dl víz
5 dkg élesztő
2 tk. méz
2 tk. só


szezámmag

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos mézes vízben felfuttatjuk.  A liszteket összekeverjük, sózzuk, belemérjük az olajat, a maradék langyos vizet és a felfutott élesztőt. Bedagasztjuk a tésztát, majd 1 órát meleg helyen kelesztjük. Eközben a tofut téglalap alakú adagokra felvágjuk. Majd lisztezett deszkán félujjnyi vastagságúra nyújtjuka tésztát, melyekből téglalapokat vágunk. Mindegyiket megkenjük mustárral, majd a tetejére tesszük a tofurudat, és felcsavarjuk. Olajjal kenjük meg mindegyik tetejét, ill. megszórjuk szezámmaggal. Olajozott, lisztezett tepsibe téve 170 fokon 25 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán somlói

Sajnos a mostani somlói egy kicsit szárazra sikerült (pedig a somlóit eddig még soha nem rontottam el, sajnálom, hogy most...

Tavaszi trikolor lasagne

Tegnapról maradt spenót, ill. vettem durum lasagne tésztát, hihetetlenül olcsón (190 Ft/fél kg). Így nem volt kérdés, mit főzök tegnap...