magdireceptek

Cukkinis tökmag pástétom

Megérkeztünk, nagyon jó hetünk volt, remélem, a fiatalok is így látják. 🙂 Hoztunk a táborból kenyeret, így most (kb. 30 perce érkeztünk haza:-) csak egy könnyű pástétomot készítettem. Ilyen melegben elég volt. 🙂

Hozzávalók:

1 kisebb (nálam sárga) cukkini
5 dkg pirított tökmag
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek. 100% extra szűz  olívaolaj
só, vegamix – ízlés szerint
1 kisebb lilahagyma

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, feldaraboljuk és megpároljuk. A tökmagot olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk.  Majd egy tálba tesszük a cukkinit, tökmagot, fokhagymát, fűszereket és összebotmixerezzük. A lilahagymát csak a végén adjuk hozzá. Ekkor még ízesíthetjük petrezselyemzölddel is. Nemcsak kenyérre kenve finom, hanem tésztaszószként is fogyaszthatjuk. Az ötletet fittanyukánál  olvastam még régebben 🙂

Ezeket olvastad már?

Kukoricás-újhagymás rizsfasírt

Maradt egy tál kukoricás-petrezselymes jázminrizs, amit a második nap már nem volt kedvünk megenni, így egy főzelék mellé fasírtot készítettem...

Növényi majonézes burgonyasaláta

Nagyon finom saláta téli hideg napokon. 🙂 Hozzávalók: 1/2 kg krumpliújhagymasó—2 marék napraforgómagkb. 8-10 szem kesudió2 gerezd fokhagyma1 ek. citromlé2...