magdireceptek

Granolás „pite-torta”

Ismét a Granoland granoláját felhasználva készítettem egy finomságot.

Hozzávalók:

25  dkg finomliszt
25  dkg Granoland granola (én a gyümölcsöset használtam, az aszalványokat kiszedtem belőle, olajos magokat hagytam)
1⁄2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 dl olaj
 10 dkg eritrit/nyírfacukor
 kb. 1-2 dl víz

30 dkg kg meggy
20 dkg áfonya
20 dkg eper
30 dkg cseresznye
10 dkg eritrit/nyírfacukor
1 citrom héja
1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor
1 ek. morzsa

Elkészítés: 

A lisztet és az eritritet/nyírfacukrot összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport és az előzetesen kávédarálón megdarált Granoland granolát. (ez egyébként hihetetlenül finom granola-morzsa is lesz, morzsasütiben jól felhasználható, vagy fagyira szórható.) Kimérjük az olajat, beleöntjük. Majd

annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk, összegyúrjuk. Félretesszük kissé pihenni, eközben elkészítjük  a tölteléket: a gyümölcsöket megmossuk, kimagvaljuk, és kinyomkodjuk. Egy olajozott, lisztezett tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre morzsát szórunk rá és ráhalmozzuk a gyümölcsöket, majd befedjük a tészta másik felével.  180 fokon, kb. 30 perc alatt kisütjük.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Ezeket olvastad már?

Rukkola pesto

Ez az étel még akkor készült, amikor sok rukkolát kaptunk. Ettünk is belőle rendesen: készült krémleves, ill. rukkolás tepsis krumpli...

Vegán stollen

Nálam ez az egyik abszolút favorit sütemény, így, év vége tájékán. Próbáljátok ki ti is! Hozzávalók:  50 dkg liszt  3...