magdireceptek

Granolás „pite-torta”

Ismét a Granoland granoláját felhasználva készítettem egy finomságot.

Hozzávalók:

25  dkg finomliszt
25  dkg Granoland granola (én a gyümölcsöset használtam, az aszalványokat kiszedtem belőle, olajos magokat hagytam)
1⁄2 csomag foszfátmentes sütőpor
1 dl olaj
 10 dkg eritrit/nyírfacukor
 kb. 1-2 dl víz

30 dkg kg meggy
20 dkg áfonya
20 dkg eper
30 dkg cseresznye
10 dkg eritrit/nyírfacukor
1 citrom héja
1 vaníliás cukor vagy 2 tk. vaníliapor
1 ek. morzsa

Elkészítés: 

A lisztet és az eritritet/nyírfacukrot összeöntjük, hozzáadjuk a sütőport és az előzetesen kávédarálón megdarált Granoland granolát. (ez egyébként hihetetlenül finom granola-morzsa is lesz, morzsasütiben jól felhasználható, vagy fagyira szórható.) Kimérjük az olajat, beleöntjük. Majd

annyi vízzel hígítjuk, hogy rugalmas pitetésztát kapjunk, összegyúrjuk. Félretesszük kissé pihenni, eközben elkészítjük  a tölteléket: a gyümölcsöket megmossuk, kimagvaljuk, és kinyomkodjuk. Egy olajozott, lisztezett tepsibe belesimítjuk a tészta felét, erre morzsát szórunk rá és ráhalmozzuk a gyümölcsöket, majd befedjük a tészta másik felével.  180 fokon, kb. 30 perc alatt kisütjük.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Ezeket olvastad már?

Egzotikus gránátalma puding

Érdekes, egzotikus csemege, amely megszínesíti a hétköznapokat 🙂 Hozzávalók: 1/2 l gránátalmalé2,5  dl növényi tej2 ek. kókuszolaj10 dkg kukoricakeményítő4 ek....

Játék a facebook oldalon :)

Most érdemes lájkolni a blog facebook oldalát, mert ahogy elérjük az 1000 lájkolót, fantasztikus tej-tojás-cukormentes keksz-és sütemény ajándékcsomagot osztunk ki...