Ez az étel még karácsonyról maradt. Helyesebben fogalmazva nem az étel, hanem az arról készült fotó. 🙂 Az a jó benne, hogy gyorsan elkészíthető, ehető reggelire, egy kiadós leves után ebédre, de vacsorára is. Egészséges és nagyon finom! 🙂 Lássuk is a receptet:
Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
2 dl zabtej
1 csipet só
8-10 dkg nyírfacukor
2-3 tk. kardamom
1 citrom héja
almánként egy tk. xilites mogyorókrém
mazsola – ízlés szerint (elhagyható)
—
dió, agavé szirup – ízlés szerint
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbevágjuk és a magházat kiszedjük. Egymás mellé tesszük egy tepsibe őket. Elkészítjük a „tölteléket”: a zabtejet felfőzzük, beleöntjük a zabpelyhet és a mazsolát. Amikor megfőtt a zab (kb. 15 perc), beízesítjük és hozzákeverjük a mogyorókrémet is. Az almákat megtöltjük, sziruppal lelocsoljuk és
200 fokon 15-20 perc alatt összesütjük. Melegen, hidegen, akár vaníliasodóval is tálalható.
TIPP a mogyorókrém elhagyható.