magdireceptek

Mákkal szórt meggyes-málnás vegán pite

Ez a gyors sütemény készült ma, az esti közös, nógrád megyei vacsorázáshoz, illetve a holnapi vendégünknek.

Hozzávalók:

1 bögre olaj,
3 bögre liszt (ebből 1,5 bögre durumliszt),
1/2 bögre barna cukor,
1/2 Alpro szójajoghurt,
3 ek. lenmagpehely, fél pohárnyi vízbe beáztatva,
1/2 csomag foszfátmentes sütőpor (ez nem a legegészségesebb, de sajnos nem volt időm élesztős tésztát készíteni),
1 doboz málna,
1doboz meggy (mélyhűtőből),
1 marék mák.

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: a lenmagpelyhet beáztatjuk, megvárjuk, amíg „nyálkás lesz”: ez tartja majd össze a tojás helyett a tésztánkat, a tészta összetevőit összekeverjük, olajozott, lisztezett tepsibe öntjük (vagy tesszük, mert nem annyira folyékony), ráhelyezzük a gyümölcsöket, megszórjuk mákkal és megsütjük (kb. 40 percalatt, közepes lángon). Legközelebb a tésztát két részletben teszem bele a tepsibe, és középre is szórok gyümölcsöt. 

Ezeket olvastad már?

Vegán mozzarella

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját: Hozzávalók: 240 g cukormentes...

Lilakáposztás fasírt

Nagyon finom fasírt. Férjem úgy fogalmazott, hogy olyan, mintha sült krumplit enne dinsztelt káposztával (ez a két kedvenc étele.) Így...

Vacsorára tepsis krumpli lecsóval

Az ebédről megmaradt lecsóhoz (persze kolbász már nem maradt a lecsóban:) kifőztem egy kis krumplit, majd kevés olajon tepsiben megpirítottam,...