magdireceptek

Kukoricakrémleves

Ismét leves, de hát jön a rossz idő, nincs mit tenni, itt a forró levesek ideje.  Ezt tegnap vacsorára ettük, némi pirítós kíséretében.

Hozzávalók – 2 fő részére 

1 konzerv kukorica
1 nagyobb burgonya
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. kókuszolaj
2-3 tk. só
Kb. 1/2 l víz
2 dl növényi főzőtejszín 1 csokor petrezselyem
10 dkg pritaminpaprikás tofu 


Crunchy Toppings

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és kevés vízen megpároljuk. Ehhez hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt burgonyát. Kevés vízzel felengedjük, és a burgonyát puhára főzzük. A kukoricát ekkor tesszük hozzá, sóval ízesítjük és kókuszolajjal dúsítjuk. A maradék vizet és főzőtejszínt is hozzáadva összebotmixerezzük és 5 percig főzzük. A felaprított petrezselymet a legvégén adjuk hozzá. A tetejére grillezett tofukat és vega-bacon-chipset szórunk. 🙂 A tofuk sajnos elsüppedtek a levesben. De érdemes nem kis kockákra, hanem háromszögekre vágni, nagyon jól mutatott. A vega-bacon chipset Angliából kaptuk. Ha valaki arra jár, szerezzen be, bármelyik nagyobb boltban kapható.

Ezeket olvastad már?

Sült paradicsomos padlizsánsaláta

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 1 kg padlizsán0,5 kg paradicsom6-7 gerezd fokhagyma1 csokor koriander1 csokor petrezselyem1 citrom leve2-3 tk.nyírfacukor (ízlés szerint)3 tk. só (ill....

Jalapeno-s hummusz

Magdi

Nagyon szeretjük a hummuszt, sokszor készül alaprecept, de sokszor teszek bele ezt-azt, pl. főtt, turmixolt céklát vagy mogyoróvajat; kesudiót; főtt...