magdireceptek

Kukoricakrémleves

Ismét leves, de hát jön a rossz idő, nincs mit tenni, itt a forró levesek ideje.  Ezt tegnap vacsorára ettük, némi pirítós kíséretében.

Hozzávalók – 2 fő részére 

1 konzerv kukorica
1 nagyobb burgonya
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. kókuszolaj
2-3 tk. só
Kb. 1/2 l víz
2 dl növényi főzőtejszín 1 csokor petrezselyem
10 dkg pritaminpaprikás tofu 


Crunchy Toppings

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és kevés vízen megpároljuk. Ehhez hozzáadjuk a meghámozott, felszeletelt burgonyát. Kevés vízzel felengedjük, és a burgonyát puhára főzzük. A kukoricát ekkor tesszük hozzá, sóval ízesítjük és kókuszolajjal dúsítjuk. A maradék vizet és főzőtejszínt is hozzáadva összebotmixerezzük és 5 percig főzzük. A felaprított petrezselymet a legvégén adjuk hozzá. A tetejére grillezett tofukat és vega-bacon-chipset szórunk. 🙂 A tofuk sajnos elsüppedtek a levesben. De érdemes nem kis kockákra, hanem háromszögekre vágni, nagyon jól mutatott. A vega-bacon chipset Angliából kaptuk. Ha valaki arra jár, szerezzen be, bármelyik nagyobb boltban kapható.

Ezeket olvastad már?

„Csíkos vegán malacok” :-)

Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű étel is. Gyorsan elkészül és olcsó is. A recept egy másik változata A nyár ízei szakácskönyvben...

„10-es pizza” – búzaliszt nélkül

Nem volt kedvünk ismét tésztás pizzát enni, ezért készült ez a búzaliszt-mentes változat. Azért 10-es, mert szinte mindenből 10 dkg...