magdireceptek

Mit kenjünk a kenyérre? – hummusz recept

Hozzávalók:

20 dkg csicseriborsó
fél citrom leve
2 ek. olívaolaj
2 ek. tahini
3-4 gerezd fokhagyma
himalya só

Elkészítés:

 A csicserit egy éjszakára beáztatjuk, majd puhára főzzük. Kevés főzőlé hozzáadásával pépesre mixeljük. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt fokhagymát, olvaolajat, tahinit. Összekeverjük, majd egy tálba éve még meglocsoljuk olajjal és megszórjuk friss korianderrel (ez opcionális, vagy helyettesíthető petrezselyem zölddel). 

Ezeket olvastad már?

Blogszületésnapi játék végeredmény

vega_pokemontrainer4000

Ízelítő a könyvből 🙂 Tegnap este a 24 jelentkezőből férjem húzta ki a 3 „szerencsés nyertest”, akik:  Szente-Sümegi Réka, Simon...

Mogyoró-öntetes saláta

Magdi

Hozzávalók: 50 dkg káposzta 2 nagyobb sárgarépa 2 marék földimogyoró 1 fej lilahagyma Az öntethez: A mogyoróöntethez: 5 dkg sós mogyoróvaj (krémes,...

Diós tészta újragondolva, reggelire

vega_pokemontrainer4000

Ezen a héten valahogy a tésztát kívánjuk, többször is. Nemrég kaptunk finom házi, tojás nélküli, teljes kiőrlésű metéltet. Mivel mákunk...