magdireceptek

Kelbimbó saláta sült paradicsommal és szójasajttal

Nagyon egyszerű saláta, semmi cécó, csupán a természetes ízek. 🙂

Hozzávalók:

1/2 kg kelbimbó
4 szem paradicsom
szójasajt
2-3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 

kevés citromlé

Elkészítés:

A kelbimbót sós vízben roppanósra pároljuk. A felvágott paradicsomokat kevés olívaolajjal kikent tepsibe tesszük és megpirítjuk. Majd a kelbimbót egy tálra halmozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot, kockákra vágott szójasajtot, megsózzuk, és olívaolajjal és kevés citromlével meglocsoljuk. Finom lehet növényi tejföllel, majonézzel is.
Frissen, pirítóssal és hajdinafasírttal tálaljuk 🙂

Ezeket olvastad már?

Köles-krumpli tócsni

Nagyon finom feltét, egy újságban olvasta édesanyám az eredeti receptet, kifénymásolta, és én pedig kisebb variálást követően készítettem el.  Hozzávalók:...

Medvehagymás kifli

Nem tudom megígérni, hogy egy darabig nem lesz több medvehagyma és kifli sem a blogon, mert nagyon szeretjük a medvehagymát,...